Eneli Jefimova ujus Pariisi olümpia naiste 100 meetri rinnuliujumises välja seitsmenda koha ajaga 1.06,50. Finaalis läks ta riskima ja alustas esimest 50 meetrit tavapärasest kiiremini.

„Läksin julgemalt välja ja lõpus natuke surin ära. Kahju, et isiklikku rekordit ei tulnud ja mul polnud selleks jõudu,“ sõnas Jefimova vahetult pärast võistlust Kanal 2 eetris.

Eneli Jefimova eilsel võistlusel

Tubli seitsmenda koha saavutanud Jefimovale elati kaasa sotsiaalmeedias. Nii mõnigi tuntud nägu tundis rõõmu noore ujuja saavutuse üle.

Näiteks avaldas sisulooja Robin Valting uhkust Eesti ujuja tulemuse üle.

Kuulsused Jefimovale kaasa elamas

„Supertubli, palju õnne!“ kirjutas poliitik Marina Kaljurand oma story juurde.

Kuulsused Jefimovale kaasa elamas

Peaminister Kristen Michal oli samuti uhke Eneli üle. „Võimas sooritus Eneli Jefimova poolt! Naiste 100m rinnuliujumise finaalis 7. koht!,“ rõõmustas ta ja lisas, et Jefimova võistles esimese taasiseseisvunud Eesti ujujana olümpiafinaalis. „Suured õnnesoovid, elasime Sulle kaasa,“ kirjutas Michal veel.

Kuulsused Jefimovale kaasa elamas

Ka vigursuusataja Kelly Sildaru oli Eneli üle uhke.

Kuulsused Jefimovale kaasa elamas

„Olümpia seitsmes 17-aastasena,“ kirjutas oma rõõmustavas postituses endine seitsmevõistleja Grete Griffin.

Kuulsused Jefimovale kaasa elamas

Ka Twitteris ehk X-is rõõmustati Eneli hea tulemuse üle. „Kirsiks tordil oli see, et ta tegi parema tulemuse kui ainus neutraalne sportlane finaalis,“ kirjutas üks säutsuja.

„Kogu Eesti võib selle ajaloolise tulemuse üle uhke olla. See on alles Eneli teine olümpia, seega ma usun, et märk on nüüd maha pandud ning usun, et näeme tulevikus veelgi kõvemaid tulemusi,“ sõnas teinegi säutsuja.

„17-aastase sportlase jaoks on see suur-suur õnnestumine! Uhke värk!“ kirjutas veel üks X-i kasutaja.