USA laulja Taylor Swift kirjutas Instagrami: „Eilse Southporti rünnaku õudus uhub pidevalt üle minu. Olen šokis… Süütu inimese kaotus ja kohutav trauma, mis tekitati kõigile, kes seal viibisid, ühtlasi peredele ja esmaabi andjatele.“

„Need olid väikesed lapsed tantsutunnis. Ma olen täiesti hämmingus, kuidas neile perekondadele kaastunnet avaldada,“ lisas Swift.

Kuvatõmmis Taylor Swifti story’st

Politsei teatel sisenes esmaspäeva hommikul kella 11.47 paiku noaga relvastatud noormees klassi ja ründas kuue- kuni 11-aastaseid lapsi. Kolm last sai surma ja kaheksa vigastada, neist viis kriitiliselt.

Kaks täiskasvanut, tõenäoliselt trenni juhtinud õpetajad, on samuti haiglas kriitilises seisundis, politsei sõnul said nad lapsi kaitsta püüdes vigastada.

Rünnakus kahtlustatavana vahistatud 17-aastast poissi kuulab politsei üle.

Ohvrite heaks on korraldatud mitu korjandust, sealhulgas üks, mida juhivad Taylor Swifti fännid.

Esmaspäevast üritust reklaamiti kui Taylor Swifti jooga- ja tantsutöötuba 6–11-aastastele lastele. See hõlmas ka käevõrude valmistamist, mis on populaarne tema fännide seas, kellest paljud vahetavad Swifti kontsertidel omavahel käevõrusid. Töötuba oli välja müüdud.

Swift on oma turneega „Eras“ Euroopas ja esineb neljapäeval Poolas Varssavis, enne kui naaseb Suurbritanniasse, kus augusti keskel astub Wembley staadionil üles viiel õhtul.