Joel Ostrat sulges oma restorani pärast 12 aastat: eestlased on hakanud vähem liha sööma, aetakse taga uudsust
(135)Tippkokk Joel Ostrat tunnistas Õhtulehele, et ta oli sunnitud aasta alguses oma 12 aastat tegutsenud restorani Meat Marketi sulgema, sest kodumaised kliendid on tänamatud ning ajavad taga uudsust.
Ostrati sõnul on mitmeid põhjuseid, miks ta oma Tartu restorani Meat Marketi sulgema pidi. „Eestis on kahjuks nii, ärge solvuge kliendid, aga klient on natuke tänamatu,“ märkis Ostrat, et Eestis ei väärtustata niivõrd suurel määral traditsioonilisi toidukohti, sest ka Eesti enda toidukultuur on lühikese ajalooga.
Kliente huvitab rohkem uudsus ja trendidega kaasas käimine. „Inimene on hakanud vähem liha sööma, nad tahavad uudsust, ajavad taga tervislikkust. Hindadel on samuti oma roll. Meat Market oli mitmekäiguliste õhtusöökide restoran. Täna tahetakse rohkem lihtsust,“ selgitas tippkokk.
Nüüd tegutseb sama asukoha peal Ostrati uus itaalia söögikoht Pazzo. „Pazzo on koht rahvale, kus ei pea muretsema kõrgete hindade, liialt pingutatud etiketi ega muu tilulilu pärast,“ seisab toidukoha kodulehel. “Me soovime, et teil oleks fun (lõbus - toim), et te saaksite kõhud täis ja naudiksite hommikut, päeva, õhtut… Heas mõttes hull ja mänguline restoran kogu perele!“