Aerosmith tegi ootamatu teate reedel, 2. augustil – peaaegu aasta pärast seda, kui 76-aastane bändi laulja Steven Tyler 2023. aasta septembris toimunud esinemise ajal oma häälepaelu tugevalt kahjustas ning tema hääl murdus.

„Nagu teate, on Steveni hääl instrument, mida ei saa ühegi teisega võrrelda. Ta on töötanud kuid väsimatult selle nimel, et saada oma hääl sinna, kus see oli enne vigastust oli. Oleme näinud teda suurtes raskustes vaatamata sellele, et tema kõrval on parim meditsiinimeeskond. Kahjuks on selge, et tema häälevigastusest ei ole võimalik täielikult taastuda,“ seisis bändi avalduses.

Bändiliikmete sõnul on otsus tuuritamine igaveseks lõpetada tulnud väga raske südamega. „Oleme lähedaste vendade ja bändina teinud südantlõhestava ja raske, kuid vajaliku otsuse tuuritamisest taanduda,“ märkisid nad avalduses. „Oleme ääretult tänulikud kõigile, kes said meiega viimast korda teele asuda.“ Bänd tänas oma fänne, kes neile ustavalt aastakümnete vältel toetust avaldanud on.

Tyleri häälepealte kahjustus tähendab ka seda, et mõnikord peab ta ka rääkimist piirama. „Ta ei peaks mõnikord rääkima, nii et ma pean tema peale sõna otseses mõttes karjuma ja ütlema: „Sa ei saa praegu minuga telefonis olla, kirjutame lihtsalt SMS-i teel,“ ütles Tyleri tütar Mia väljaandele People möödunud aastal.