Festivali lõpetas kontsert „Pirita missa“ Arthur Honeggeri oratooriumi „Surmatants“ ja Margo Kõlari „Pirita missa“ ettekandega, mis toob ajaloolise kloostri varemetes kokku solistid, Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri ja 200-liikmelise kooriga.

Honegger lõi suurteose „Surmatants“ 1938. aastal, mis on mõjutatud II maailmasõja eelsest ärevast olustikust. Margo Kõlari „Pirita missa“ meloodiad kõlavad viimastel aastatel praeguse kloostri jumalateenistustel.

Solistidena astusid üles Andrea Lauren Brown (sopran), Kai Rüütel-Pajula (metsosopran) ja Alvar Tiisler (bass). Jutustajaks oli Lembit Peterson.

Birgitta festival toimus 1.–11. augustini ning tõi taas publiku ette mitmekesise programmi. Festivali avas Claudio Monteverdi barokkooper „Orpheus“, milles on nii mõõtmatult suurt kaotusvalu kui truud armastust, aga ka enneolematut muusikajõudu.

Tõnu Kaljuste jaoks oli see viimane Birgitta festival kunstilise juhina.

Birgitta festival sai alguse 2005. aastal Eri Klasi eestvedamisel ja tema kunstilisel juhtimisel arenes see Tallinna igasuviseks muusikaliseks tippsündmuseks. Pirita kloostri varemetes toimuval festivalil on esinenud maailma kõrgeimad tipud ja tuleviku suurnimed, kes meenutavad veel aastaid päikeseloojangus kõrguvaid keskaegseid müüre ja suveõhtute sumedust.