Kümneid tuhandeid inimesi kokkutoov Highfield muutus õudusfilmiks laupäevasel festivalipäeval, 17. augustil, kui vaateratas sõidu ajal põlema läks, vahendab New York Post.

Saksa meedia teatel said õhtul toimunud intsidendis sai viga üle 30 inimese, neist neli said tugevaid põletushaavu ja üks inimene vigastas end, kui pärast tule puhkemist vaaterattalt alla hüppas.

Sotsiaalmeediasse jõudnud videotelt saab näha, kuidas põleva vaateratas endiselt edasi sõitis, samal ajal kui paks must suits taevasse paiskus. Tuli oli intensiivne ning mitmed pealtvaatajad karjusid hirmsat juhtumit nähes.

Ametnikud kinnitasid, et tuli sai alguse ühest gondlist, kuid ei ole veel teada, mis tulekahju täpsemalt põhjustas.

Neli päeva kestval muusikafestivalil, mida külastab tavaliselt umbes 30 000 inimest, oli tulekahju ajal laval Saksa räppar Ski Aggu, kes oma etteastet vaatamata põlengule jätkas. „Mulle öeldi, et ma ei tohiks mitte mingil juhul esinemist katkestada,“ avaldas räppar hiljem sotsiaalmeedias, et eesmärk oli massipaanikat vältida.

„Minu jaoks oli eesmärk see, et olukord hullemaks ei läheks ja õnneks see ei läinud. Aitäh, et jäite rahulikuks ja hoidsite ära hullema,“ lisas räppar lõpetuseks.

Festivalil esinesid veel sellised staarid nagu Macklemore, The Kooks ja Rise Against.

Jaga
Kommentaarid