Järgmisel kuul algavad Eestis Hollywoodi spioonipõneviku „Agentuur“ võtted, mis põhinevad prantsuse menusarjal „Salateenistus“ . Seriaali peaosas lööb kaasa Michael Fassbender. Eesti episoodide režissöör on Joe Wright, kes on teinud näiteks mängufilmi „Tumedam tund“, mis rääkis Winston Churchilli rasketest hetkedest.

„Mulle teadaolevalt George Clooney Eestisse ei tule,“ sõnas Eesti Filmi Instituudi juht Edith Sepp saates „R2 Päev“. Veel rääkis ta, et see projekt annab tööd väga paljudele eestlastele: „Eeltöö sellega on käinud mitu aastat. Ja kui koroonaajal tuli Eestile filmipakkumisi päris palju, siis kõik ikkagi ei teostunud. Märtsis oli selge, et nad tulevad Eestisse.“

Samuti kergitas Eesti Filmi Instituudi juht saladuskatet võttepaikade osas: „Sarja tootmine Eestis valmib väga suure saladuskatte all. Info veel ka muutub, sest režissöör käib Eestis ja vaatab üle erinevaid võttekohti.“ Sepp on kahe esimese osa stsenaariumi läbi lugenud ja tema kinnitusel sarjas Eestit Eestina ei kujutata. „Eestit kasutatakse ikkagi võttepaigana,“ täpsustas ta.

See on mängufilmi „Tenet“ kõrval teine suur projekt, mis Eestisse jõuab. Sepa sõnul on tulemise põhjusteks asjaolu, kuidas Eestit promotakse. „See on ikkagi siseringi info, kus on hea filmida ja kus on väga hea teenindus, millised protsendid riigid tagasimaksefondi näol tagasi maksavad. Tänu sellele need projektid Eestisse saabuvad,“ lisas ta.

Sarja toodab Paramount ja seda saab näha Paramount+ kanalil juba selle aasta lõpus.