Kotka meenutas taskuhäälingus, kuidas ta 19-aastaselt lümfivähi diagnoosi sai. „Mul oli isa just surnud. See oli nagu kaks pauku korraga. Ravi oli raske. Täpselt aasta aega kestis. Oli tüvirakkude siirdamine ja kõik jutud sinna juurde,“ meenutas ta.

Kotka kinnitas, et vähiravi on Eestis väga hea. „Ühesõnaga, kui saate vähi, siis ärge püssi põõsasse visake. Eesti arstid on niivõrd head, et enamus tuuakse ikka koju ära, mitte ei lähe teispoolsusesse,“ nentis mees positiivselt.

Viimastel aastatel on Kotka alkoholi tarbimist korralikult pärssinud. „Alkoholi olen tarbinud küll palju, aga suitsetanud ei ole kunagi,“ märkis ta oma noorusea kohta. Ettevõtja arvab, et „inimene saab 40ndates aru, et tervis on tähtis“. „Tervis on tähtis, uni on tähtis, alkoholi peab piirama, suits on üldse mõttetu asi.“ Kotka tunnistas, et ta tahab olla parem ja tervem inimene just oma nelja lapse pärast. Siiski tunnistas ta, et üle kuu aja ei ole ta suutnud alkoholi tarvitamata olla.

„Kui sa igal õhtul võtad õhtusöögi juurde klaas veini, siis meditsiiniliselt oled sa alkohoolik,“ sõnas Kotka, et selliseid asju tuleks enda juures tähele panna ja parandada. „Eesti ühiskonnas on see raske. Kui lähed külla ja sa ei joo, siis sa oled jobu.“