Grete avas oma kodu ukse Kroonikale 2023. aasta kevadel. Täna tähistab armastatud lauljatar oma 29. sünnipäeva.

Praeguseks on Kalamaja Tallinna üks nooblimaid ja ihaldatumaid elurajoone, kus kinnisvarahinnad on üüratud ega näita ka majanduse jahtudes langemise märke. Õdusate ülesvuntsitud puumajade õuedel istudes võib tekkida tunne, justkui viibiks väikelinnas Türis, kuid tänavale astudes avastad end hetkega otse pealinna kiire elu tuiksoonelt.

Just seda Grete Paia sooviski, kui aastate eest oma kodu otsis ja leidis selle 45-ruutmeetrise korteri ühes Kalamaja uutest majadest. Vanalinn, teater, kino ja muu meelelahutus on siit vaid, nagu öeldakse, kiviviske kaugusel.

„Ligi kümme aastat tagasi, mil korter sai soetatud, ei olnud mul muidugi halli aimugi, et Telliskivi Loomelinnak ja üleüldse Kalamaja nii kuumaks rajooniks osutuvad,“ räägib Grete oma armsas ja hubases elamises. „Tasapisi muidugi uusarendused siin juba kerkisid ja ka Loomelinnakuga toimetati, ent 2014. aastal oli asi ikka väga kaugel sellest, mida praegu näha võib. Ka Balti Jaama Turg oli siis veel vana ja räämas… ent mingi sisetunne ütles, et see on see õige koht.“