„Kui sulle antakse võimalus kaasa lüüa Eesti ühes ägedamas teleproduktsioonis, siduda see oma huviga toidutegemise osas ja seda kõike vapustavalt vinges seltskonnas, siis peaks ikka peast soe olema, et seda mitte teha,“ märkis endine raadiohääl ja praegune Eesti Olümpiakomitee turundusjuht Margus Kiiver, kes hakkas kokkamisega tõsisemalt tegelema koroona perioodil. „Muidugi pea ees potti ei hüpanud, pidasin varem mitme olulise inimesega sellel teemal nõu,“ lisas sporditurundaja.

Margus Kiiver

Varasematest „MasterChef Eesti“ hooaegadest peab ta suurimateks elamusteks Jana ja Ksenia duelli esimesel hooajal ja Janise arengut läbi teise hooaja. Ka söögitegemise juures meeldib Margusele jälgida protsessi, kuidas toorainest saab roog. Margus ise ütleb, et on pisut tänavatoidu poole kaldu ning armastab valmistada rammusaid roogasid, kust ei puudu ka teravus. Saates on ta võtnud kindla eesmärgi ammutada kogemusest maksimum ehk jõuda võimalikult kaugele.

Telesaatejuht Keili Sükijaineni toob aga MasterChefi saatesse huvi uute oskuste vastu. „Selline pöörane ja ilmselt veidi traumeeriv kiirkursus on täpselt mulle sobiv viis oma ellu vürtsi tuua,“ arvas Keili, kes on hakanud suurema pühendumusega süüa tegema alles viimastel aastatel. Seda tänu reisidelt avastatud oivalistele toitudele, mida on tahtnud ise kodus järgi teha. Oma lemmikuteks peab saatejuht kõikvõimalikke salateid, juurvilju ning Mehhiko köögi hõrgutisi.

Keili Sükijainen

Peamiselt lavalaudadelt tuntud Ingeri sõbrad on näinud ka laulja kokanduskirge. „Loodan, et sõprade kiidusõnad peavad vett ja mul on oskusi, mida saates näidata,“ ütles Inger, kes on sõprade rõõmuks valmistanud suisa kolmekäigulisi õhtusööke. Näiteks kuuluvad laulja firmaroogade hulka pestokastme ja tiigerkrevettidega gnocchi ning pistaatsia tiramisu.

Endise jalgpallurina peab Inger oma tugevuseks kiiret liikumist köögis, mis ajasurvega võideldes kasuks tuleb. Lisaks on ta ära vaadanud Eesti ja USA MasterChefi osad ning kursis võimalike väljakutsetega.

Inger

Kui muusik Antti Kammiste avastas Salme Masso kokaraamatust lumepallisupi retsepti, oli tema sõnul algus kokkamisega tehtud. Selleni viis Anttit lihtne soov süüa enda lemmiktoitu nii tihti, kui on tahtmist. Otsus saates osaleda sündis muusikul aga mitmel põhjusel. „Esiteks ei kuku selline võimalus iga päev sülle, oli võimalus ennast proovile panna ja uusi hindamatuid kogemusi hankida. Teine julgustus tuli pere poolt,“ rääkis mees.

Antti Kammiste

Antti loodab saatest mitte liiga kiiresti välja langeda ja hea õnne korral vähemalt ühe tõeliselt eduka saata teha. Köögis olles eelistab muusik end vabana tunda ning pigem improviseerida, kui täpselt retsepti järgida. „Lisan palju armastust ja hoolt ning tulebki oivaline roog,“ sõnas Antti, kelle kirg on valmistada ahjus podisevaid pajaroogi ning keeta pikalt rameni puljongit, et koostisosadest saaks kogu rammu kätte.

Lisaks Keili Sükijainenile, Ingerile, Antti Kammistele ja Margus Kiiverile osalevad saates veel varem väljahõigatud artist ja muusikaettevõtja Kohver, fit-modell Amani Kiivikas, disainer ja ettevõtja Mart Haber ning näitleja Inga Lunge. Viimased neli osalejat avalikustatakse nädala pärast.

Eesti parimat staarkokka asuvad välja selgitama Eesti tipprestoranide peakokk Orm Oja, Eesti armastatuim koogimeister Õie Pritson ja sel hooajal esmakordselt telelegend Imre Kose. Sarja võitja saab auhinnaks 10 000 eurot ja ihaldusväärse MasterChef Eesti tiitli.

„MasterChef Eesti: kuulsused köögis“ on alates 5. oktoobrist laupäeviti Telia Inspira eetris kell 21.00.

Inspira on eksklusiivne telekanal Telia TV teenuse klientidele, mis pakub laia valikut filme, eksklusiivseid sarju, põnevat omatoodangut ning spordiülekandeid.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemalt
Ükskõikselt
Kurvana
Vihasena