Pakendikeskus on varemgi reageerinud ühiskonna tähtsaimatele uudistele läbi reklaami ning seekord on nad läinud sama teed. Sedapuhku on nad läbi huumoriprisma lähenenud riigikogu Eesti-Hiina parlamendirühma visiidile kaugesse riiki.

Ettevõte reklaamib seekord kartongist hiinatoidukarpi. Seda on võimalik soetada nii pruunis kui ka valges toonis, ühes pakis on 30 karpi ja üks pakk maksab 7,20 eurot. „Delegaadid, kas isutab Hiina järele?“ küsib Pakendikeskus oma reklaamis.

„Vahel on nii, et tuleb isu millegi pisut keelatu järele. Tead küll, et pole päris õige, aga ikkagi tahaks. Ei pea tundma piinlikkust!“ alustavad nad seekord oma reklaami. „Tee lihtsalt visiit meie kauplusesse. Omalt poolt lubame, et saad karbi kätte väga hea Hiina ja kvaliteedi suhtega! Ja kui oled endale kaupa toomas, siis ei maksa unustada ka sõpru või abikaasat,“ kirjutab ettevõte oma kontol kelmikalt.

Riigikogu sõprusrühm väisas hiljuti Hiinat. Visiidil käisid Eesti-Hiina parlamendirühma esimees Toomas Kivimägi (Reformierakond), aseesimees Helmen Kütt (SDE) ning liikmed Andrei Korobeinik (Keskerakond), Anastassia Kovalenko-Kõlvart (Keskerakond), Lauri Laats (Keskerakond) ja Mart Maastik (Isamaa).

Pekingisse saabuti 31. augustil ning tagasi Eestisse lennati 8. septembril. Kohapeal külastati nii Suurt Hiina müüri, kohtuti suursaadik Hannes Hansoga ning külastati erinevaid ettevõtteid. Kauges riigis kohtuti inimeste ja organisatsioonidega, mille eesmärk pole mitte Hiina-teemalist haridust anda, vaid mõjutada külalisi Hiinale sobivat juttu rääkima.