Varem aktiivselt tippspordiga tegelenud Saskia Alusalu alustas 2021. aastal Tartu ülikoolis õpinguid füsioteraapia erialal, soovides spordiga seotuks jääda muul moel kui tippuisutajana. Kevadel sai Alusalu kätte oma bakalaureusekraadi ja jagas toona sotsiaalmeedias imetlusväärset fotot, millega andis teada, et õpingute lõppedes sai ta cum laude. Sel ajal soovisid talle õnne nii Saskia fännid kui ka teised sportlased.

Nüüd on Saskia teinud sotsiaalmeediasse uue postituse, milles viitab, et on taas koolitee ette võtnud. „Kaldun uute väljakutsete poole. Alustasin just oma magistriõpinguid,“ kirjutas ta oma kontol. „Tartu, aitäh, et mind nii soojalt tagasi võtsid!“ sõnas Saskia veel ja märkis asukohana ära Tartu ülikooli.

Tippspordi karjäärist loobumise otsus ei tulnud Alusalul kergekäeliselt. Tahtes aega maha võtta ja tervist hoida, tundis sportlane, et soovib end mõnel teisel moel realiseerida. „Armastan sporti ja tahan jääda sellega seotuks,“ on Saskia öelnud. Nii on ta muu hulgas omandanud ka nooremtreeneri kutse ja osalenud rahvusvahelisel treenerikursusel.

Jaga
Kommentaarid