Inflatsiooni tõttu on Eestit väisavate artistide piletihinnad tasapisi kerkinud. Kaks nädalat tagasi müüki läinud Imagine Dragonsi Tallinna-kontserdi pääsmed on juba otsakorral. 79 euroga müüki läinud seisupiletid on juba läbi müüdud ja saadaval on 99 eurot maksvad tavapääsmed. Golden Circle’isse ehk lava ees olevale alale mõeldud pääsmetele on samuti 1:0 tehtud. Need maksid 149 eurot. Saadaval on veel osa vipipakette, mille hinnad küündivad sadadest eurodest tuhandete eurodeni.

Kuigi Justin Timberlake’i kontserdi piletimüük pole veel avatud, saab Piletilevi kodulehel hindadega tutvuda. Selgub, et popiprintsi maailmaturnee tavapääsme eest tuleb välja käia kümme eurot rohkem kui Imagine Dragonsi kontserdi eest: tavalised seisupiletid maksavad 89 eurot. Kuldsesse ringi ehk lava ette pääsemise eest tuleb tasuda 149 eurot ja vipipilet maksab 399 eurot.

Kui veel mõni aasta tagasi oleks keskmine eestlane selliste hindade peale pikali kukkunud, siis ülejäänud elu kallinemise kõrval tundub niivõrd võimsa muusikaelamuse hind täitsa mõistlik. Mõni kodumaine artistki on hiljuti oma jõulutuuri või tavalise ülesastumise pileti hinna 50 euro piirimaile tõstnud.

Millised on hinnad mujal Euroopas?