Üle maailma tuntud bänd Coldplay koosneb laulja Chris Martinist, kitarristist Jonny Bucklandist, trummarist Will Championist ja bassist Guy Berrymanist. Selle nädala teises pooles annavad nad välja Coldplay kümnenda stuudioalbumi. Uus kauamängiv kannab nime „Moon Music“.

Hiljuti käis Martin külas Apple Music 1 saates „Zane Lowe Show“, kus rääkis saatejuht Lowega bändi tulevikust lähemalt. Muuhulgas avaldas Coldplay esilaulja, et bänd teeb kokku vaid 12 albumit, vahendab Mirror. „See on päris lubadus,“ sõnas Martin saates.

Saatejuht reageeris Martini öeldule huvitavalt. „Ma ei taha, et sa seda lubaksid. ma tahan 50 albumit,“ lausus ta saates.

Martin vaidles talle seepeale vastu ja leidis, et vähem on parem. „Ja mõne meie kriitiku jaoks on isegi vähem isegi rohkem,“ tõdes ta.

„Ma räägin sulle, miks on oluline, et meil selline limiit on. Esiteks, välja on antud vaid kaheksa Harry Potteri filmi. Biitlitel on vaid 12 ja pool albumit. Umbes sama palju on Bob Marleyl albumeid. Nad on kõik meie kangelased. Ja seega on nii, et limiidi seadmine tähendab seda, et kvaliteedikontroll on kõrge praegu. Ja see, et laul jõuab albumile, see on peaaegu võimatu, mis on suurepärane,“ rääkis Coldplay laulja.

Veel rääkis ta, et kui albumid on valmis ja bänd võtab koos ette midagi muud kui tuuritamise, oleks see loominguliselt midagi täiesti teistsugust.

Ka varem on esisolist bändi lõppemise üle mõtteid mõlgutanud. 2021. aasta jõulude paiku BBC erisaates ütles Martin, et Coldplay annab oma viimase albumi välja 2025. aastal ja plaanib pärast seda vaid tuuridel käia.

Järgmisel aastal tuuritab bänd Ühendkuningriigis. Kümme esinemist tehakse Londonis asuval Wembley staadionil ja kaks Hullis asuvas Craven staadionil.