Kuigi suur osa Marko reportaažist koosnes erinevatest maja nurkadest, mida ta näidata ei tohtinud, kuid mida ta kirjeldada võis, siis leidus ka kohti, mida saatejuht sai markoreikoplikult katsuda ja kommenteerida. Näiteks koputas ta läbi ühe klaaskuubiku, kus Eesti Panga töötajad tänapäeval igapäevaselt asju ajavad ja laua taga tööd teevad. Marko tegi kindlaks, et kõik klaasiseinad on väga heas seisukorras ja helikindlad.

Ühel hetkel jõudis Marko oma tuuriga hoones asuvasse kuulsasse iseseisvussaali ning rääkis televaatajatele legendi, mille järgi kuulutati 1918. aastal just seal toas välja Eesti iseseisvus. Samuti näidati kaameraga ka seinal olevat maali, millel on see legend kujutatud. Antud iseseisvussaalist pääseb aga ajaloolisesse suurde seiffi.

Seifi pääsemisega tekkisidki Markol probleemid. Tõmmates tugevalt ukse küljes olevat linki, tuli see ajalooline ese hoone küljest lahti. Marko nägu ütles rohkem kui tuhat sõna. „Ma ei ütle neile, et link tuli küljest ära,“ teatas naerev Marko vaikselt kaamerasse.

Õnneks sai saatejuht lingi ukse külge tagasi pandud, kuid naljakat ärevust jätkus eetrisse veel mitmeks sekundiks. Samal ajal käisid Marko silmad mööda saali ringi, et näha, kas keegi tema apsakat pealt nägi.