Frederik Küüts, artisti nimega Fredi, on noor eesti kitarrist, kes on õppinud hinnatud kitarristide Marek Taltsi ja Mart Soo käe all. Loomingulist eluteed alustas kitarrist juba 17-aastaselt, mil ilmus tema esimene EP koostöös Erko Niidu ja Laura Junsoniga. Muusik on läbi aastate salvestanud lugusid ja esinenud live-kitarristina artistidega nagu Stefan, Sander Mölder, BEYOND-BEYOND, Jüri Pootsmann, Yasmyn ja paljud teised. Tänini esineb Küüts aktiivselt muusikutega nagu Anett, Nublu, Noep ning Alika. Ansambli Gram-Of-Fun’iga võitis ta ühise albumi „To The Great Unknown“ eest 2022. aasta ansambli ja aasta debüütalbumi tiitlid. Koos lauljanna Anetiga on Frederik Küüts olnud nomineeritud Eesti Muusikaauhindadel mitmes kategoorias. Artistil ilmus eelmise aasta sügisel ka EP „TRANQUILO“, mille raames toimus tal oma karjääri esimene soolokontsert.

Frederik Küütsi sõnul annab preemia võitmine talle võimaluse finantseerida tulevaste projektide järeltöötlemisi. „Loodaksin jätkata ka järgmistel aastatel albumite väljastamist vähemalt sama hooga kui seni. Unistan hetkel aina suuremate projektidega tegelemisest, aina uute albumite kirjutamisest ja produtseerimisest,“ rääkis Küüts.

Tiit Pauluse nimelist preemiat antakse välja igal sügisel ning selle eesmärk on väärtustada väljapaistvaid Eesti noori muusikuid ning innustada neid ennast kitarriõpingute alal täiendama. Tunnustuse pälvinu saab auhinnaks esinemise 2025. aasta Viljandi Kitarrifestivalil, Sinisalu Guitars kitarrihoolduse preemia, kaks esinemist Jazzliidu programmis ja 1000 eurot auhinnaraha Jazzliidult koostöös Eesti Kultuurkapitaliga.

Sel aastal hindas taotlusi 7-liikmeline žürii, kuhu kuulusid Mart Soo, Raul Sööt, Anna Regina Kalk, Jaak Sooäär, Andre Maaker, Robert Jürjendal ja Ain Agan.

Eelnevatel aastatel on Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia pälvinud teiste seas näiteks ka Erki Pärnoja, Merje Kägu, Paul Neitsov, Karl-Madis Pennar, Jaagup Jürgel, Anna Regina Kalk, Marcus Tuul ja paljud teised. Järgmine võimalus preemiale kandideerida on 2025. aasta sügisel.