Gastronoomiakonkursi Silverspoon hindamine toimus kategooriates: fine dining; casual dining; rahvusköök; kohvik; pererestoran; parim teenindus; parim peakokk.

Eraldi hinnangu alusel tunnustatakse: püsiva kvaliteedi hoidja läbi aegade, elutöö preemia ja meedia auhind.

Nominendid-finalistid on:

ARGENTIINA RESTORAN
CONTROVENTO
RUDOLF RESTORAN
UMA RESTORAN
LESSNER BAAR
LORE BISTROO
UGANDI RESTO
GOSPA RESTORAN
FELLIN
ORANGERIE KOHVIK & RESTO
LOULOU
RESTORAN JOYCE
LA PRIMA PIZZA VANALINN
HORISONT RESTAURANT & BAR
TSHAIKOVSKY
STENHUS
OCEAN 11

Kogu konkursi hindamisprotsess on anonüümne. Hindajad täidavad PricewaterhouseCoopers online-keskkonnas olevad põhjalikud hindamisankeedid, mille punktid audiitorfirma hoolikalt kokku loeb ning tulemused konkursi korraldajale edastab.

Silverspoon/Hõbelusikas erineb teistest restoranide hindamissüsteemidest selle poolest, et ettevõtmise eesmärk ei ole pelgalt tekitada restoranide pingerida, vaid koguda arvamusi ja hinnanguid restorani valdkonna püsiklientidelt, kes tegelikult ongi selle valdkonna sihtrühm ning kellest oleneb toitlustussektori hea käekäik. Korraldajate poolt restoranidele väljastatavad koondankeedid aitavad restoranidel aru saada, mis neil hästi on ning mida saaks veelgi paremini teha.

Üldsusele väljastatud tulemused on ka heaks teenäitajaks ja soovituseks nii kohalikule tarbijale, kui Eesti riigi külalistele. Eesti restoraniskeene on oma kõrge toidukultuuriga oluliseks turismimagnetiks.

Silverspoon 2024. aasta konkursi võitjad kuulutakse välja 1. novembril toimuval pidulikul auhinnagalal. Kõik konkursil osalenud toitlustusasutused saavad põhjaliku tagasiside detailselt analüüsitud hindamiskokkuvõtte vormis, mis omakorda loob osalejatele võimaluse vaagida oma ettevõtte tegelikku olukorda ning vajadusel leida lahendusi uuteks arenguteks või parendusteks.

Silverspooni konkurssi korraldavad Joakim Helenius ja Andres Peets. MTÜ Gastronoomia Auhindade Eesti Selts loodi 2004. aastal eesmärgiga edendada Eesti gastronoomia valdkonda ja premeerida ning tunnustada selles valdkonnas tegutsevaid toitlustusettevõtteid.