„Ma pole kunagi rinnavähi pärast väga muretsenud, sest oma peas olen seda pigem pärilikuks haiguseks pidanud. Minu lähisugulaste ringis pole keegi aga seda haigust põdenud. Niisiis rinnavähk ei tundunud minu jaoks probleem, millele peaks liiga palju mõtlema või millega peaks ennetavalt tegelema,“ kirjutas Piret Instagramis rahvusvahelise rinnavähi teadlikkuse tõstmise kuul.

Pireti jahmatus oli suur, kui selgus, et tal on keskmisest kõrgem võimalus rinnavähki haigestuda. „Eesti riiklik programm näeb ette rinnavähi sõeluuringus käimise alates 50. eluaastast, siis mina peaksin iga kahe aasta tagant kontrollis käima juba alates 40. eluaastast. Lisaks sain juhised, millised on parimad elustiilivalikud rinnavähi ennetamiseks. Mis aga kõige mugavam - Antegenes teeb mulle alates 40. sünnipäevast iga kahe aasta tagant saatekirjad rinnauuringutele. Praeguseks olen oma esimeses kontrollis juba ära käinud,“ räägib ta.

„Oktoober on rahvusvaheline rinnavähi ennetuse ja teadlikkuse tōstmise kuu. Rinnavähk on Eesti naistel kõige sagedasem pahaloomuline kasvaja ning igal aastal saab selle diagnoosi ligi 800 Eesti naist. Tõhus võimalus haigust ennetada on olla riskist teadlik ja tegutseda vastavalt sellele. Antegenesi rinnavähi geneetilise riski testi tegemine võtab kokku mõned minutid ja testi võid teha kasvõi kodus diivanil pikutades. Naised, hoiame oma tervist!“ kutsub Piret kõiki naisi osalema.