BSH on viimased pool aastat karmi trenni teinud ja kaotanud 18 kilogrammi, et sel laupäeval osaleda Balti- ja Põhjamaade suurimal fitnessi- ja kulturismivõistlusel FitLap Cup 2024.

Brigitte päevane söögikordade toiduväärtuse limiit on 2000 kilokalorit. Et mitte päevast kaloraaži ületada, teeb ta iga päev kodus karpi toidu kaasa ja kaalub täpselt üle kõik, mis ta toidu sisse paneb.

Brigitte dieedi ja trenni eest hoolitseb septembris Hispaanias fit-model’i Euroopa meistrivõistlusel neljandaks tulnud Amani Kiivikas. BSH läks mullu Tallinna ülikooli õigusteadust õppima ja töötab sellest sügisest advokaadibüroo Emerald Legal turundusosakonnas.

Nii, hakka küsima, hakka peedistama. Et noh, fitness on ju näljutamine!“ utsitab BSH.

Alustame ikka sellest, palju sa nüüd alla võtnud.

18 kilogrammi!

Kuidas sa alla võtad?

Kogu minu fitnesstoitumine on hästi lihtne matemaatika, kus kõik läheb arvudena kirja. Ma ei pea sellele palju mõtlema. Pool aastat olen seda teinud ja olen täpselt nii alla võtnud.

Vahepeal, kui on naiste „olukord“ korra kuus, siis viskab paar kilo juurde. Paljud kohe ahastavad, et issand, dieet ei tööta, appi! Ma võtan jumala vabalt ja siis automaatselt võtan kohe alla ka.

Kustkohast sa selle 18 kilogrammi alla võtsid?

Aitäh kõikidele kommenteerijatele, kes ütlesid, et ma olen näost nagu täiskuu. Tahan tänada ka kõiki hater’eid, kes mind mõnitasid – see oli minu inspiratsioon.

SEL LAUPÄEVAL Juba läheneval nädalavahetusel astub Brigitte võistlustulle oma ala parimatega.

Kui palju sa siis enne kaalusid?

76.

Ja nüüd kaalud?

Arvutame – 58.

Sinu päevane limiit on 2000 kilokalorit, teed iga päev toidu karpi kaasa ja kaalud täpselt kõike, mis sa toitu paned?

Ma peangi päriselt tegema söögi ette. See on delikatesshakkliha. Kogu fitnesselustiil on väikesed vahetused. Kui tavaline hakkliha on, ütleme, 220 kilokalorit, siis vaata pöördelt, seal on kohe palju vähem.

Kui paned seda majoneesi nüüd 35 grammi asemel 40, siis mis juhtub?

Mitte midagi ei juhtu, aga mul on vaja fitnessivormi saada. Ma üritan leida ja tuvastada mingisuguseid toitumishäireid. Mul olid ikkagi rämedad kehakompleksid lapsest saati ja ma tean, et olen emotsionaalne sööja.

Ma olen emotsionaalne sööja elu lõpuni, leian toidust kuidagi tuge või emotsiooni. Mul peab olema maitsev söök. Aga selleks, et söök oleks maitsev, tulebki teha väikesed asendused. Siin sa näed ka, et ma ei kasuta küpsistes tavalist jahu, vaid näiteks kikerhernejahu.

Kraami nüüd need pildid välja, kus sa oled oma rekordkaalus.

Ma ei tahtnud ennast vaadata. Ma ei tahtnud teha teletööd, sest olin ebakindel. Seda on näha, kui ebakindel ma olin. Üks telesaade tegi mulle lihtsalt nii haiget, et ma kaotasin iseennast täielikult.

Kas sa nägid, et üks sinu endine kaaslane telesaatest, mida me ei tohi siin täna mainida, jõi oma naise rinnapiima?

Miks?! Muidu me saame Kaspariga hästi läbi. Aga ma ei lugenud, ma loen juuraveebi, mitte kollast.

Võin näidata sulle mingisuguseid robustseid pilte, kus ma näost olen paistes. Samas ma näljutasin end ja jõin.

Mis see tähendab, et sa jõid palju?

Alkoholi jõin palju.

Kui palju see palju on?

Kolm-neli korda nädalas, kuna ma ei osanud teatud seltskonnaga kuidagi teistmoodi suhelda. Mul olid pinged, mul ei olnud tööd, mida armastaksin, mul ei olnud väljakutseid, mul ei olnud rahu. Ja ma tahtsin oma kehast, oma ajust välja saada.

Kolm-neli korda nädalas siis üks klaas või üks pudel?

Üks pudel. Või kaks.

See on ju hardcore!

Muidugi! See oli harjumus. Kui nüüd lähen harjumusest trenni, siis toona oli teisiti – läheme sõbrannade juurde ja joome ennast täis, räägime teisi inimesi taga, mõnitame teisi, kõik elavad valesti. See sõprusringkond, kus ma olin, see oli seal nii tavaline, et ma ei osanudki näha, et teistmoodi elada on võimalik. Nüüd ma ärkan kell viis hommikul ja küpsetan küpsiseid.

VÕTETEL Brigitte Susanne Hunt

Mis kohta sa fitnessivõistlusel planeerid?

Ma arvan, et äkki top kuue hulka tulen. Aga kui ei tule, siis on ka kama. Hea pidu on ikka.

Mis värk sul selle Ozempicuga on?

Olen selliseid arvamusi lugenud Kroonika uudiste alt kommentaaridest. Mina, kes ma lähen fitnessivõistlusele, olen teinud ära väga suure töö iseendaga. Kui ma müün reaalselt oma retsepte, oma tervislikku elustiili, oma brändi ja minu sihtgrupi seas käivad sellised jutud, siis see on minule varaline kahju.

Ühesõnaga kuulujutt, et sa võtad Ozempicut, ei vasta tõele ja sa tahad selle ümber lükata.

Jah.

Mis oleks põhjendatud sellisel juhul teha? Vereproovist ei saa kontrollida, kas sul on ihus Ozempicut või ei ole. Kas palume sul näidata ette oma digilugu, sest seda ravimit kirjutatakse digiretseptiga välja? Oled sa valmis juttude ümber lükkamiseks oma digilugu näitama?

Jah! (Võtab terviseportaali lahti.) No siin on, näete, viimase kahe aasta retseptid. Neelupõletik… neelupõletik.

Nii et sa ei ole Ozempicut tarbinud?

Ei! 18 kilo tuli alla aastaga. See on igas mõttes täiesti normaalne kaalulangetustempo. Mul on kogu aeg kõht täis, sest mul ongi see, et ma magan õigel ajal, teen trenni õigel ajal, ma söön kogu aeg superstabiilselt. Miks seda Ozempicut on vaja võtta?! Pluss see pidi näost tegema koledaks. Ma ei saa sellega riskida.