Kuningas Charles III ja kuninganna Camilla on välja saatnud kutsed nende poolt võõrustatud jõulukogunemisele, mis toimub traditsiooniliselt Sandringhamis. Kaunilt jõulurüüsse sättinud majja on oodatud kuningliku perekonna liikmed ja lähedased.

Kutsetest jäid ilma monarhi noorim poeg prints Harry ja tema abikaasa Meghan Markle. Sussexi hertsogipaar pole oodatud perekondlikule jõuluistumisele ning suure tõenäosusega ei reisi nad Ühendkuningriiki tänavuseks pühadehooajaks, vahendab Express.

Üks olukorraga kursis olev allikas sõnas, et Buckinghami palee ametnikud on saatnud välja esimesed kutsed selle aasta jõuluõhtusöögi jaoks. Uhke pidu peetakse Sandringham House’i ballisaalis. Jõulupeole on oodata palju perekonnaliikmeid.

„Selle aasta õhtusöögile on oodata suurt hulka inimesi. Eelmisel aastal toimus see esimest korda ballisaalis ja osutus vägagi menukaks. Sel aastal peetakse see sama moodi,“ rääkis allikas. Jõuluistumisel on külalistele Rootsi laud ja igaüks saab endale ise süüa tõsta.

Kuigi Harry ja Meghan ei ole saanud kutset jõuluistumisele, siis on nad ikka oodatud veetma jõuluid Harry emapoolse perekonnaga ehk Spencerite dünastiaga. Nemad ootavad Sussexi hertsogipaari Althorpi. Samas ei ole praeguste kuulduste kohaselt paar ka sinna minemas. „See ei ole nende jaoks valik praegu, eriti arvestades lapsi. Ja muidugi on küsimus ka nende turvalisuses,“ rääkis allikas.