„Ma arvan, et ühegi rolli jaoks nii palju tööd ja vaeva ei ole pidanud nägema. Või ei ole osanud näha. Aga seekord meie suure kultuuri tuletorni näol olid need sussid tõesti suured.“

Juhan Liivi rolli jaoks ei lugenud Oja läbi mitte ainult enamuse kirjamehe teostest, vaid läks ka kehaliselt enda piirideni ning võttis hulganisti kilosid alla. „Kui sa ei söö, siis sa mõtled kogu aeg söögist. Kogu elu tegelt meil tiirleb nii palju söögi ümber ja siis sa hakkad veel seda eraldi eriti märkama, kui palju see tiirleb ümber söögi,“ tõdes Oja.

Filmi idee sündis Jaak Kilmil juba kümme aastat tagasi, kui ta külastas ühte Juhan Liivi näitust. Sellest ajast saati on nähtud vaeva selle nimel, et film kinolinale jõuaks.

Filmi „Vari“ võtted algasid 2023. aasta septembri keskpaigas Tartus, jätkusid Hellenurme vesiveskis, Juhan Liivi lapsepõlvekodus, tänases Juhan Liivi muuseumis ning erinevates paikades Alatskivi kandis. Võtted kestsid kokku ligi kuu aega, mille tulemust saab näha juba 18. oktoobril kinodes.