Vihaste kommentaaride ja postituste põhjus ei peitu selles, et 90ndate ühe kuumima modelli kõnnak oleks halb olnud või ta oleks miljonite televaatajate ees midagi skandaalset teinud. Põhjus peitub nimelt selles, et ka Eesti telekanalitel jooksnud talendisaates „Ameerika tippmodell“ surus Tyra osalejatele peale ebarealistlikke standardeid, mille hulka kuulus ka piitspeenike keha.

Kuna modellisaade oli ümber maailma ülimalt populaarne, on Tyrat süüdistatud noortele tüdrukutele toksiliste arusaamade sisendamises. 2018. aastal sai 15 aastat väldanud saade lõpu ning internetis hakkasid levima aastate tagused klipid Tyrast ja tema põhimõtetest, mida ta modellihakatistele sisendas. Saatelõigud tekitasid palju poleemikat ning nii Tyra kui ka ülejäänud kohtunikud pidid avalikult vabandama.

Nüüd marssis pluss-suuruses Tyra moelavale mugavates retuusides ja pihta visuaalselt peenemaks tegevas korsetis. Vaatepilt, mida poleks saates „Ameerika tippmodellid“ kunagi juhtunud. „Ise mõnitas pluss-suuruses modelle ja nüüd ise on samasugune!“ seisab ühes populaarses X’i postituses. „Oh, kuidas on elu keerdkäigud tulnud Tyra’t pepust hammustama,“ parastab ka teine. TikToki platvormil levib samuti kümneid videosid, kus toksilisi kehastandardeid levitanud endist supermodelli mõnitatakse.

Tyra Banks teisipäeva õhtul aset leidnud Victoria's Secreti moeshow'l.
Tyra Banks teisipäeva õhtul aset leidnud Victoria's Secreti moeshow'l.