Jeremy Clarkson (64) teatas, et ta tervis on näidanud viimasel ajal halvenemise märke, mistõttu pöördus ta arstide poole, vahendas The Sun. Saatejuhi sõnul koges ta murettekitavaid sümptomeid nagu külm higi, pitsitav tunne rinnus ning nõelad käsivarres.

Sümptomid ägenesid keset puhkusereisi, kus Clarkson ei jõudnud enam veest välja tulles trepist üles kõndida. Talle meenus telesaatejuht Alex Salmondi hiljutine infarkt, mis lõppes Salmondi surmaga. Peale puhkusereisilt naasmist pöörduski Clarkson kohe arstide poole.

Ta avaldas, et kiirabi toimetas ta kiirelt Oxfordi John Radcliffe’i haiglasse, kus testid välistasid infarkti. Täiendavad uuringud näitasid aga, et üks arter oli täielikult blokeeritud ja teine ​​peaaegu ummistunud, mis oleks võinud lõppeda väga halvasti. Ohtu ennetati kohese operatsiooniga, mille käigus taastati telesaatejuhi vaba verevool südamesse.

„See ei olnud eriti valus. Lihtsalt veider. Pagan, see läks napilt,“ kirjeldas teletäht oma emotsioone pärast operatsiooni. Clarkson on ka varem oma tervise pärast tõsiselt mures olnud ning püüab seda hoida nii hästi kui oskab, süües taimetoitu ja juues vett.

Käis juba varem noa all

Clarksonile tehti kiivalt saladuses hoitud operatsioon möödunud aasta oktoobris. „Mul oli 5-sentimeetrise läbimõõduga tsüst seljas, mis ei ole enam tsüst,“ meenutas Clarkson. „Ma mõtlesin, et pean operatsioonile nagunii millalgi minema - lähen siis juba praegu.“ Clarksoni sõnul ei olnud tsüst halvaloomuline, kuid terviseprobleemi tõttu võttis ta kaalust alla mitmeid kilosid. „Sellest ei oleks kunagi vähki saanud,“ kinnitas mees.