Lahkamisel selgus, et Liam Payne tarvitas enne surma mitmeid mõnuaineid, vahendas TMZ. Buenos Airese õiguskaitseallikad rääkisid väljaandele, et varalahkunud laulja lahkamise käigus tuli välja, et kolmanda korruse rõdult surnuks kukkudes, oli tema kehas Argentiinas leviv metamfetamiin.

Muusiku verest leiti lisaks ketamiini, ecstasyt ja kokaiini, vahendas ABC News. Hotellitoas olid lisaks avatud alkoholipudelid ning ärevusvastased ravimid. Politseinike sõnul võisid narkootikumidest tingitud hallutsinatsioonid olla Liami surma juures määravaks teguriks.

Laulja hotellitoast avaldatud fotodelt on näha, et toas valitses korralagedus. Teler oli purustatud, lauad olid valget pulbrit ja fooliumitükke täis, lisaks teised lõhutud esemed. Surmaeelsetel tundidel viibisid numbritoas ka kaks kohalikku prostituuti, kes kinnitasid, et nemad olid koos Liamiga ainult alkoholi pruukinud.

Buenos Airese politsei uurib juhtumit edasi. Prokuratuuri teatel võis Payne rõdult alla kukkudes olla pooleldi või täiesti teadvusetu – sellele olevat viidanud surnukeha asend. Politsei esindajad rääkisid väljaandele TMZ, et poistebändi superstaari agressiivne käitumine oli tõenäoliselt tingitud hallutsinogeensete mõnuainete segust, mis Liami organismis olid. „Nende tarbijad võivad tunda äärmuslikku eufooriat ja masendust ning kipuvad olema agressiivsed,“ kirjeldasid politsei esindajad.