Võitjad teada! Vaata, kes viisid tänavu Silverspooni ehk Hõbelusika auhinnad koju
(5)Silverspooni gastronoomiakonkurs tähistas Tallinna Lennusadamas oma kahekümnendat juubelit ning välja kuulutati 2024. aasta parimad restoranid.
Silverspoon/Hõbelusikas gala on läbi aegade olnud Eesti suurim täisteenindusega gala, kus klassikalise lauateeninduse vormis pakutakse gastronoomilist naudingut rohkem kui poolele tuhandele inimesele. Sellel korral sai pakuti hääd sööki-jooki kokku ligi kuuesajale inimesele.
Võitjad kategooriate lõikes olid:
fine dining – Horisont Restauran & Bar
casual dining – Ugandi Resto
rahvusköök – Argentiina restoran
parim kohvik - Fellin
pererestoran – GOSPA restoran
parim teenindus – Ugandi Resto
parim peakokk – Silver Illak / Ugandi Resto
püsiva kvaliteedi hoidja läbi aegade - Contovento
gastronoomia valdkonna silmapaistev edendaja – Kristjan Peäske
meedia auhind – Eda-Liis Kann
Kogu konkursi hindamisprotsess on anonüümne. Hindajad täidavad PricewaterhouseCoopers online-keskkonnas olevad põhjalikud hindamisankeedid, mille punktid audiitorfirma hoolikalt kokku loeb ning tulemused konkursi korraldajale edastab.
Silverspoon/Hõbelusikas erineb teistest restoranide hindamissüsteemidest selle poolest, et ettevõtmise eesmärk ei ole pelgalt tekitada restoranide pingerida, vaid koguda arvamusi ja hinnanguid restorani valdkonna püsiklientidelt, kes tegelikult ongi selle valdkonna sihtrühm ning kellest oleneb toitlustussektori hea käekäik. Korraldajate poolt restoranidele väljastatavad koondankeedid aitavad restoranidel aru saada, mis neil hästi on ning mida saaks veelgi paremini teha. See on nende jaoks hindamatu tööriist.
Silverspooni konkurssi korraldavad Joakim Helenius ja Andres Peets. MTÜ Gastronoomia Auhindade Eesti Selts loodi 2004. aastal eesmärgiga edendada Eesti gastronoomia valdkonda ja premeerida ning tunnustada selles valdkonnas tegutsevaid toitlustusettevõtteid.
Vaata ka fotosid kaunitest külalistest, kes auhinnagalat väisasid!