Silverspoon/Hõbelusikas gala on läbi aegade olnud Eesti suurim täisteenindusega gala, kus klassikalise lauateeninduse vormis pakutakse gastronoomilist naudingut rohkem kui poolele tuhandele inimesele. Sellel korral sai pakuti hääd sööki-jooki kokku ligi kuuesajale inimesele.

Võitjad kategooriate lõikes olid:

fine dining – Horisont Restauran & Bar

casual dining – Ugandi Resto

rahvusköök – Argentiina restoran

parim kohvik - Fellin

pererestoran – GOSPA restoran

parim teenindus – Ugandi Resto

parim peakokk – Silver Illak / Ugandi Resto

püsiva kvaliteedi hoidja läbi aegade - Contovento

gastronoomia valdkonna silmapaistev edendaja – Kristjan Peäske

meedia auhind – Eda-Liis Kann

Kogu konkursi hindamisprotsess on anonüümne. Hindajad täidavad PricewaterhouseCoopers online-keskkonnas olevad põhjalikud hindamisankeedid, mille punktid audiitorfirma hoolikalt kokku loeb ning tulemused konkursi korraldajale edastab.

Silverspoon/Hõbelusikas erineb teistest restoranide hindamissüsteemidest selle poolest, et ettevõtmise eesmärk ei ole pelgalt tekitada restoranide pingerida, vaid koguda arvamusi ja hinnanguid restorani valdkonna püsiklientidelt, kes tegelikult ongi selle valdkonna sihtrühm ning kellest oleneb toitlustussektori hea käekäik. Korraldajate poolt restoranidele väljastatavad koondankeedid aitavad restoranidel aru saada, mis neil hästi on ning mida saaks veelgi paremini teha. See on nende jaoks hindamatu tööriist.

Silverspooni konkurssi korraldavad Joakim Helenius ja Andres Peets. MTÜ Gastronoomia Auhindade Eesti Selts loodi 2004. aastal eesmärgiga edendada Eesti gastronoomia valdkonda ja premeerida ning tunnustada selles valdkonnas tegutsevaid toitlustusettevõtteid.

Vaata ka fotosid kaunitest külalistest, kes auhinnagalat väisasid!

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena