ISUÄRATAVAD FOTOD | fine dining’u restoran Shang Shi annab pidulikkusele uue mõõtme
Ukse ees on pühadeaeg, mil veedetakse ühist kvaliteetaega pere, sõprade või kolleegide seltsis. Traditsioone väärtustab ka Tallinna vanalinnas hiljuti uksed avanud uus fine dining’u restoran Shang Shi, mis garanteerib igale koosviibimisele kordumatu elegantsi, toidu ja joogielamuse.
Consultant Chef Chee Hwee Tong on aastate jooksul toonud Michelini tunnustuse mitmetele restoranidele. „Toidukord ei ole kunagi pelgalt kõhutäide, söögilaua ümber jagatakse nii toitu kui ka lugusid, mis muudavad iga piduliku õhtusöögi eriliseks kogemuseks, ühendavad inimesi ja loovad meeldejäävaid mälestusi,“ kirjeldab Chef Tong, kelle sõnul on ühisel söömaajal Hiina kultuuris oluline koht ning hiljuti avatud Shang Shi kontseptsiooni keskmesse on ta tõstnud just tõetruud maitsed koos sügava austusega oma juurte ja traditsioonide vastu.
„Shang Shi tähendab tõlkes kuninglikku pidusööki ja paremat väljendit selle erakordse kogemuse kirjeldamiseks olekski raske leida,“ märgib Bombay Clubi toitlustusdirektor Bart Dufour, kes toob oma sõnade kinnituseks esile, et just Shang Shis pakutakse ehtsat Pekingi parti, mida esmalt tõelise meisterlikkusega valmistatakse ning seejärel külaliste silme all ka omaette rituaalina serveeritakse. Kui selle hõrgutise nautimiseks tuleb tellimus esitada vähemalt 24 tundi ette, siis samas leiab menüüst teisigi Kantoni ehtsaid signatuurroogi, nagu dim sum, char siu röstitud siga ja mitmed teised hõrgutised.
Restorani 500 erineva veiniga veinikaardi eest hoolitseb kahel korral Eesti parimaks sommeljeeks valitud Karoline Reinhold. „Lisaks tuntud ja tunnustatud Euroopa veinidele on meil ka väga hea valik teiste maailma veinipiirkondade paremikust,“ kinnitab Reinhold lisades, et veinikeldri kalleima pudeli hind ulatub üle 10 tuhande euro.
Nii restorani kui ka terve Bombay Clubi luksuslik sisekujundus loob ainulaadse miljöö – Shang Shi asub hoolikalt renoveeritud ajaloolises hoones, kus iga detail on viimistletud ja läbi mõeldud, et säilitada võimalikult suures osas esialgseid detaile.
Olgugi, et restoran avati alles hiljuti, on see juba populaarne koht Tallinna toidugurmaanide seas. „Inimesed oskavad lugu pidada kvaliteetsest toorainest ja originaalsest lähenemisest. Lisaks gastronoomilistele elamustele on ka restorani õhkkond ja teenindus on viimase lihvini läbimõeldud, et pakkuda igale külalisele ainulaadne kogemus,“ räägib Dufour ja lisab, et nii ärilõuna kui ka õhtusöök tasub broneerida aegsasti, sest eriti just pühade-eelse perioodi ajad täituvad kiirelt.
Rataskaevu tänaval avatud Bombay Clubis ootavad lisaks Shang Shile külastajaid viski- ja veinibaar ning sigarituba Fox Den, kokteilibaar The Peacock Lounge, elegantne muusikasalong Velvet. Kuna kaks viimast asuvad samas hoones Bombay Club kasiinoga, siis võõrustatakse külalisi alates 21. eluaastast ning sisenemisel on vaja esitada isikut tõendav dokument.