Kui te tahate näha üht näidet inimesest, kes oma suve nautis, siis peate kokku saama Evely Ventsliga. Vastse saate „Kaunitar ja geenius” juht tunnistab, et tema suvi oli täis meeldejäävaid sündmusi ja ka tööd. „Olen saanud suve nautida ja lõbutseda koos oma kõige kallimate sõpradega.” Samuti ei jäta neiu mainimata ka tööd, sest seda jagus sellesse suvesse küllaldaselt. „Saate filmimine kuulub ka meeldejäävate sündmuste hulka,” ütleb Ventsli.

„Kaunitar ja geenius” versus „ZTV”

Küsimuse peale, et miks just tema saatejuhi kohale võeti, soovitab tüdruk Raivo Lugima („Kaunitar ja geenius” produtsent) poole pöörduda. Teatavasti otsis Filmimees saatejuhti ja Evely eelmised produtsendid olevat just teda soovitanud. „Usun, et kindlasti mängis rolli ka minu varasem telekogemus,“ spekuleerib Evely võimalike põhjuste üle.

Evely Ventsli sai tuntuks mõned aastad tagasi, kui asus juhtima noortesaadet ZTV. „ZTV — aega peab noor telestaar toredaks kogemuseks. „Noortesaates õppisin kontrollima enda häält ja olekut üldse,“ meenutab Evely ja lisab, et alati on võimalik ka paremini tööd teha.

„Kaunitar ja geenius“ on hoopis teistusugune saade kui ZTV. Evely tunnistab, et uut pakkumist vastu võttes tekkis tal ka hirme. „Ma ei ole eriline masside ees esineja, isegi kui mass koosneb vaid võttegrupist, kellest ma esialgu kedagi ei tundnud. Soovin teha asju võimalikult hästi, kuid alati ei saa. Usun, et sain täitsa hästi hakkama. Võttegrupp ja tootjad kiitsid, muidugi tean oma nõrku kohti ja eks kritiseerijaid leidub ka alati.“

Hongkong ja kool

Pärast „ZTVd” pole näitsikust midagi kuulda olnud ja tänaseks on ta vaata et raketina kõmuajakirjanduse huviorbiiti lennanud. „Eemal” olles tegeles Evely hariduse omandamisega. Kui lõppes saade ZTV, lõpetas Evely ka keskkooli. Pärast seda asus ta õppima Tallinna Pedagoogikaülikooli (nüüdseks Tallinna Ülikool) reklaami ja imagoloogia erialale. Lisaks sai palju ka reisitud. „Olin vahepeal kaks kuud Hongkongis modellitööd tegemas, tantsisin klubis „Dance Act” ning töötasin,” lisab telenägu. „Kokkuvõtlikult võib öelda, et olen üritanud õiget väljundit leida.“ Hetkel teenib Evely Ventsli leiba projektijuhina ühes reklaamiagentuuris.

Kolmandal kursusel reklaami õppiv Evely tunnistab, et tema suurim kirg on see, mida ta õpib. „Olen selles suhtes õnnelik inimene, et olen valinud õppimiseks eriala, mis mind huvitab ja töö, millest ma täiesti vaimustuses olen. Kurb oleks õppida midagi lihtsalt sellepärast, et ülikoolis ju peab käima, et mingisugune paber kätte saada.“ Kas kaugemas tulevikus Evelyt ka teles näha saab, pole praegu teada.

Näiteks kandideeris Evely ka MTV VJ ametikohale ja sai ka vestlusele, kuid otsustas siiski loobuda. „Muidugi oleks see VJ amet tore ja huvitav, kuid sel hetkel tundsin, et ma pole nõus loobuma oma praegusest töökohast, sest see huvitab mind lihtsalt rohkem,“ põhjendab neiu valikut.

Küsib nõu ja otsustab ise

Elus tuleb tihti kaaluda, mida teha ja mida mitte. Oma valikute kohta küsib Evely nõu lähedastelt, ka Tanel Padari arvamus on tähtsal kohal. „Alati tasub kõik ära kuulata, kuid otsus on ju siiski minu enda oma. Oma elu tuleks ikka ise elada või mis?“

Kuid Ventsli tunnistab, et kõige paremaks nõuandjaks peab ta oma head sõbrannat Kristiinat, kellelt tihti küsib, kas peaks pakkumise vastu võtma või mitte? Ja need küsimused on vastastikkused. „Oleneb muidugi ka situatsioonist ja asjast, mille suhtes nõu vajan.“ Oluliste nõuandjate nimekirja kuuluvad ka vanemad, mis sest, et mõnikord arvamused lahku lähevad. „Kui ZTV-d juhtima hakkasin, suhtusid sõbrad ääretult mõistvalt ja toetavalt. Me oleme teineteise jaoks,“ on tüdruk oma sõpradega rahul.

Üldse peab Evely väga lugu oma sõpradest ja sõprusest. „I am blessed,“ ütleb ta. See tähendab seda, et teda ümbritsevad paljud toredad ja kallid inimesed. „Mul on palju tuttavaid ja sõpru, ka väga väga häid sõpru on omajagu ja võin nende peale alati loota ning ka vastupidi.“

Lisaks usaldusele ja alati olemasolule peab neiu sõbra juures tähtsaks ka seda, et viimane ei laseks teha lollusi ja aitaks vajadusel maapeale tuua. Samas peaks koos saama korda saata ka mõned kõige tobedamad ideed. „Kallite inimeste nimel olen valmis loobuma paljustki!“

Laiskus ja otsekohesus

Hea sõber on Evelyle öelnud, et parimateks omadusteks võib noor saatejuht pidada just otsekohesust ja ausust. „Mulle ei meeldi keerutada ja ütlen nii, nagu asjad on,“ kinnitab tüdruk sõbranna juttu. Evely tunnistab, et enda puhul ei vihka ta midagi. Negatiivseks jooneks loeb ta ehk seda, et mõnikord poeb sisse laiskuseuss, mis (või kes?) sunnib asju viimasele minutile jätma. „Üritan ennast paranda,“ lubab ta.

Praegu on Evely elu suhteliselt kiire. Vaba aega napib. Esmaspäevast reedeni on töö ja vahepeal tuleb ka loengutes käia ja päeva lõpuks on energiaskaala nulli lähedal. Kuid vaatamata sellele ei koosne Evely elu ainult tööst. „Mulle meeldib jõusaalis käia ja raamatuid lugeda.” Samuti pihib Evely, et on viimasel ajal õhtuti rohkem aega ka telekavaatamisele pühendanud. Ka kino ja teater kuuluvad tema ellu. Nädalavahetustel on Evely kas sõpradega või hoopistükkis kodus.

„On perioode, kus käin tihedamalt klubides või õhtuti väljas istumas.” Vahel külastab neiu ka poode. „Kui mul midagi kindlat vaja on siis pean ennast kokku võtma, et terve päeva erinevates poodides seda asja otsida.“ Kui Evely raamatukauplust külastab, siis ei tule ta sealt kindlasti tühjade kätega välja. See räägib tema metsikust armastusest lugemise vastu.

Kui brünett kaunitar reisima läheks, siis kindlasti USAsse ja Austraaliasse, samuti Hong Kongi ja Taiwani. Tüdruk peab ennast ääretult õnnelikuks, kuna tal on olnud palju võimalusi reisimiseks. Kõige meelsamini kutsuvad Evely Ventslit just soojad maad. „Olen tähtkujult lõvi ja peesitan pigem päikese käes, kui istun lumehanges.“