Räägi, missugused eestlased sulle tunduvad?

Eesti tundub laheda kohana, nagu teisedki Balti riigid. Mina kirjeldaksin Eestit kui modernset Euroopa riiki, kus on mitmekülgne noortekultuur. Võrreldes Leeduga on Eestis palju rohkem teoksil: kontserdid, plaadifirmad, ööelu. Ma usun, et eestlastel on ees helge tulevik.

Millal siis Tallinna külastate?

Me töötame uue albumi kallal ja loodame ka, et hiljem jõuab see ka teiste riikide plaadipoodidesse. Mida varem, seda parem. Tegelikult mängisime Firenight Festivalil 2001. aastal ja Eesti muusikaauhindade galal 2003. aastal. Meile meeldiks veelgi kontserte Eestis anda. Ma olen kindel eestlastele meeldib SKAMPi muusika. Kui keegi on huvitatud koos meiega töötama, siis andku aga teada.

Usun, et elate muusikas iga päev. Mida te oma vaba ajaga teete? Käite kinos?

Meile meeldib kinos käia. Püüame alati uuemad filmid ära vaadata. Ja talviti külastame peaaegu iga päev spordisaali. See hoiab vormi korras ja suveks saledana. Üleüldse meeldib suviti ikka väljas olla. Kas siis grillida, veesporti teha või jalgpalli mängida. Me armastame ka reisimist. Mängime ju USAst kuni Inglismaani, Saksamaal ja mujalgi. Vaba aega kasutame vaatamisväärsuste külastamiseks.

2. novembril näeme teid MTV Euroopa muusikaauhindade galal, kus kandideerite parima Balti artisti kategoorias. Milliste ootsuste, lootuste ja tunnetega sõidate sinna? On ka võitjatunnet juba?

Me teame, et me ei võida. Kuid ega see tunne meil kogemata jää. Me oleme õnnelikud, et saame sellele üritusele minna. Oleme ju isegi muusika- ja videoauhindu viimased kümme aastat jälginud. Meie jaoks on suur au minna sinna kui auhinna kandidaat ja näha seda suurt sündmust kohapealt. Mõnes mõttes tunneme siiski ennast võitjatena.

Kuidas te esimest korda üldse reageerisite, kui kandidaadid avalikustati?

Kasvasime üles MTVga ja olla osake sellest on lihtsalt fantastiline. See tuli suure üllatusena. Kõik saatsid meile sõnumeid ja õnnitlesid, sest sellest räägiti uudistes. Me ei teadnud isegi seda, et sel aastal ka Baltikumist parim valitakse.

No olen siiski kindel, et mingil määral on teil südametes lootus?

Me siiski arvame, et selle auhinna jaoks peame veel tööd tegema. Meid ei tunta Eestis. Bändid nagu Vanilla Ninja ja Brainstorm on rohkem saavutanud. Oleks naiivne arvata, et võidame. Sellegipoolest oleme õnnelikud, et MTV on ka Balti riikidesse jõudnud. See annab bändidele võimaluse ennast ka piiride taga tutvustada. Kindlasti kasutame MTVd, et ka ennast mujal näidata.

Aga kui ikkagi…?

Ma olen alati öelnud, et parim auhind on kindlasti „Parim debüüt” ja seda saab võita vaid korra. Me teame, et me ei võida auhinda „Best baltic act” sel aastal, kuid eks hea muusika tegemise ja heade kontsertite andmise tulemusena kunagi võidame selle. Kui see on nii määratud. See avaks uusi uksi muusikamaailmas.

Kas MTV oli teie jaoks unistus? Loomulik karjääri jätk?

Üllatav oli, kui ennast kandidaatide hulgast avastasime, me ei oleks osanud seda oodata. Kuigi oleme võitnud üle aegade mitmeid auhindu Lätis ja Leedus, on see alati üllatusena tulnud. Ma usun, et ei ole hea oma ootusi eriti suureks ajada.

Kuidas Skamp ennast mujal maailmas promonud on?

Oleme esinenud erinevates riikides üle Euroopa ja USAs viimased kolm aastat. Need pole olnud tuurid, rohkem erinevad festivalid. Järgmise albumi väljaandmisega tahame ka tuurile minna, sest viimane album tundub lausa ideaalsena võõramaa publikule. Enne jõule tahame kodumaal välja anda dvd ja albumi „Skamp — live”, mis hiljem loodetavasti ka mujal riikides poelettidele jõuab. See saab olema kollektsioon lugudest, mis on võetud meie eelnevatelt albumitelt ja mis on esitatud laivina. Uuel plaadil tahamegi inimesteni laivesitused, sest otse mõistavad inimesed meie kuusikat rohkem, kui lihtsalt cd pealt kuulates.

Vanilla Ninja ja The Suni muusikat olete kuulanud?

Ausalt öeldes oleme küll nimesid kuulnud, kuid muusikast pole aimugi. Peame nende muusikaga tutvuma hakkama. Minu meelest on Balti riikide vaheline sõprussuhe ülimalt oluline.

Ootate konkurentidega kohtumist ka?

Ootame väga, loodetavasti on nad head inimesed.

Brainstorm?

Brainstormi teame juba päris hea mitu aastat. Tõsiselt armsad kutid ja oleme kurvad, et nad ühe oma liikme kaotasid. Tegelikult Renars (Brainstormi solist) tuli ka meie seitsmendale sünnipäevale Vilniuses. Kohal oli ka teisi Leedu muusikuid. Meile meeldib muusika, mis tuleb otse südamest ja Brainstormil see sealt ka tuleb.

Ja parima artisti auhinda väärib?

Ausalt, Brainstorm! Ma arvan, et nemad on võtnud ette pikema, raskema tee muusika tegemiseks ja käinud läbi suure võitluse, et neid kuuldaks. Tõepoolest, nad on populaarsemad pärast Eurovisiooni, kuid nad mängisid juba enne Eurovisiooni mitu aastat. Seal mängisid nad lugu, mis kaneile tõesti meeldis. Sellise suhtumisega kindlustasid nad pika aja showmaailmas ja see on palju tähtsam kui ühe hitiga kaasnev 15-minuti kuulsus.