Mullu sügisel alustanud BFM on ainus tele- ja filmihariduse andja Eestis ja hetkel ka ainus ülikool Põhja-Euroopas, mis õpetab filmi, telet ja suhtekorraldust inglise keeles.

Eesti-tuuril otsib BFM koos tulevaste tudengitega vastuseid küsimustele, kuidas tänapäeval filmi ja telet tehakse ja kas seda on vaja koolis õppida. BFMi direktori kohusetäitja ja ringhäälingunõukogu liikme Hagi Šeini sõnul on viimase kuu aja avalikud arutelud selgelt näidanud audiovisuaalse meedia rolli kasvu Eestis. „Enam ei küsita avalikult, kas ja kui palju oleks vaja kogu Eestile telet teha, vaid kuidas see kõige paremini ellu viia,” põhjendab Šein, miks Eesti vajab uusi teletegijaid, keda täna ainukesene koolitatakse Balti Filmi- ja Meediakoolis.

Noor dok- ja mängufilmirežissöör Jaaki Kilmi, kes ka ise BFMis õpetanud, ütleb, et „ei tea, mis on õieti film, aga võib küll ja veel rääkida, miks ja kuidas seda õppida”. Kilmi on BFMi eellaseks olnud Tallinna Pedagoogikaülikooli filmi õppetooli esimese lennu vilistlane, kes tänaseks teinud kaks täistpikka mängufilme ja rea dokumentaale. Hagi Šeini ja Jaak Kilmiga koos sõidab ringreisil kaasa BFMi arendusjuht Martin Aadamsoo, kes näitab valikut BFMis viimasel ajal valminud tudengifilme ja räägib kooli hetkeseisust ja tulevikuplaanidest.

BFMi külastab ringkäigu jooksul Tallinna, Tartut ja Viljandit. Kõik üritused on huvilistele tasuta ning eelregistreerimiseta. BFMi tuuri peatuspaikadeks on:
• Tallinn: E, 21. mail kl 15 ETV 4. stuudios (sissepääs Gonsiori tänavalt)
• Tartu: T, 22. mail kl 13 Ateena maja Teatrisaal, Küütri 1
• Viljandi: T, 22. mail kl 16 Viljandi Kultuuriakadeemia, Posti 1

2007. aastal toimub BFMis vastuvõtt meedia bakalaureuseprogrammi (erialadeks televisioon ja suhtekorraldus), filmi magistriprogrammi ning kommunikatsioonijuhtimise magistriprogrammi.

Kaks aastat tagasi loodud Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakool alustas tegevust 2006. aastal. BFMis õpetatakse filmi, meediat ja kommunikatsioonijuhtimist bakalaureuse- ja magistritasemel eesti ja inglise keeles. BFMis õpib hetkel üle 250 üliõpilase rohkem kui kümnelt maalt.