Seda, et temast peab saama laulja, mõistis Saar keskkoolis. „Kunagi tahtsin hakata sõjaväes karjääri tegema, aga see mõte läks mingi aeg üle,” meenutab Mikk. „Nüüd on laulmine minu töö.” Tundub, et valik oli õige, sest hitid „See pole see”, „Elamise rõõm” ja „Ma olen jää” on Mikk Saare otse eesti rahva südametesse lennutanud.

Tuttav nägu

Tõusev täht Mikk Saar ei osanud noorena arvatagi, et temast saab Eesti mõistes staar. „Selliseid asju ei oskagi ette näha,” arvab Mikk ja leiab, et on Eestis vaid tuttav nägu. Sõna „staar” tähendust Saar enda sõnul ei teagi. „Ma ei oska seda defineerida.” Tuttava näona on tal elu siiski veidi raskem kui tavakodanikul. Näiteks poeskäimine: „Alguses oli vaja natuke harjuda, kuid nüüd pole enam hullu,” on Saar olukorraga rahul.

Staariks võiks teda pidada juba seepärast, et alles hiljuti tuli välja tema album „See on see”. Mikk ütleb, et plaat on hea, kuid oleks veelgi parem, kui ka päris tema enda lugusid seal oleks. „Enam paremini ei saagi,” viskab ta nalja. „Tegelikult saab alati paremini.” Uue üllitise tegemise kohta ei oska ta veel midagi öelda. Poetab vaid: „Kunagi ei tea!” Eesti muusikutest on tema suur eeskuju Tõnis Mägi. Mis puudutab välismaiseid artiste, siis ütleb Mikk tagasihoidlikult: „Mõned on.”

Elu on tal kiire, muusika neelab palju energiat, nii et muuks eriti aega jäägi. Sellepärast pole Mikul ka igapäevatööd. Suveks ongi laulja plaaninud pühenduda oma bändile. „Natuke vaba aega on ikka ka.” Kuid hing on ikka noor ja ihkab palju uut. Neid asju, mida teinud ei ole, on staaril päris palju. „Ütleme nii, et plaadi olen ära teinud. Kui järgmine asi päevakorras, küll siis ütlen,” jääb ta tuleviku suhtes salapäraseks.

Lapsena korralik

Noormehe vanemad räägivad, et Mikk oli kuni teatud eani suhteliselt korralik poiss. „Õpetajatega sain väga hästi läbi. Mul oli võimalik nendega suhelda rohkem, kui mõnel teisel eeskujulikul õpilasel,” kinnitab Saar, kes oli koolis ka aktiivne sportlane. „Keskkoolis mängisin käsi- ja korvpalli. Ma olin viimasel aastal isegi vist meeskonnakapten.”

Pahandustest päris prii Mikk siiski ei ole. „Ma mäletan, et pidin uues gümnaasiumis esimesel koolipäeval peaaegu käskkirja saama, aga õnneks saime vist ikka hoiatuse.” Mille eest, seda staar ei täpsusta. „Mulle räägiti, et kool, kuhu 10. klassi lähen, on pätte täis. Panin esimesel nädalal igaks juhuks mustad riided selga,” ütleb Mikk ja lisab, et päris kaklusteks siiski ei läinud.

Kas Luisa või Birgit?

Eesti rahvas arvab, et Birgit.

Mikk, mis on see, mida kardad?

Kasse.

Mida tähendab Sinu jaoks sõprus? Äkki avaldad, kes on Su parim sõber?

Sõbrad on sama isiklik asi kui naised. Küll need, kes on mu sõbrad, teavad seda.

Kas linnatänavatel kerjavatele inimestele ka mündi ulatad, kui mööda juhtud minema?

Kui ta ei ole ilmselgete jääknähtudega, siis ikka. Mõni aeg tagasi andsin ühele väikesele tüdrukule raha, et ta saaks hamburgerit osta.

Millal viimati purjus olid?

Jaanipäeval.

Millised tüdrukud sulle meeldivad?

Hoolitsevad tüdrukud.

Kuidas otsuseid vastu võtad? Küsid ikka nõu ka? Kelle käest?

Ma ikka küsin nõu, kui ise asjast midagi ei tea. Enamasti küsin inimeselt, kes vastavat teemat valdab.