Niki ehk Kairit Tuhkanen (27)

Kõikide eestlaste ajudes kummitab suvest saati Niki laulu “Sa oled see, kes jääb” refrään. Selle lõppu pole muide ka lähiajal oodata, sest “Reporter” on Tuhkaneni põhitöö ja seni, kuni Kanal 2 neiuga rahul on, kavatseb ta ilmateadet edasi lugeda. Sindist pärit Kairit on “Reporteris” töötanud 2006. aasta kevadest. Siis tuli Niki suur kuulsus. “Reporter aitas sellele kaasa üsna suurel määral. Sellest hetkest alates saadi teada, et Niki ja Kairit Tuhkanen on üks ja sama inimene,” selgitab Kairit. Enne “Reporteri” saatesse minemist ilmus Nikil (kes laulmist tegelikult õppinud ei olegi) plaadifirma Top Ten alt debüütalbum “Teistmoodi”. Kairit on varem töötanud pubis teenindajana, ilusalongis ja restorani juhatajana, tänavu suvel kirjutas ilmateadet ajakirjale Just. Praegu teenib ta lisaks lauljana esinemisele leiba veel õhtujuhina.

Mis on tsüklon?

Ei tea. Aga ma tean, mis on tsükkel! (Naerab).

Tegelikult ega need, kes ilmaennustust loevad, ei peagi olema kursis nende täpsete ilmaennustuse terminitega. Ega tavaline Eesti inimene, kes ilmateadet kuulab, pole ju ka õppinud neid termineid. Ja ilmaneiu ei peaks ju erinema tavalisest inimesest.

Merka ehk Merlyn Uusküla (23)
Postimehe meedia- ja meelelahutusosakonna “Hip” reporterina leiba teeniv Merlyn on ­endise hittbändi Nexus solist. Merka oli ilmatüdrukuks saades juba lauljana tuntud. “Suvereporteri” ­saates osalemine 2005. aasta suvel aitas Nexuse laulude raadioedetabelite esiotsa kerkimisele hoopis kaasa. Nüüd on Merka alustamas oma soolokarjääri ja ta paneb kokku bändi, mida aitab teha muusikaprodutsent Elmar Liitmaa, kes on muide Liis Lassi elukaaslane.
Mis on tsüklon?
Hmm. Kõrgrõhu ja madalrõhutsüklon on… See on õhumass, mis liigub mingisuguses suunas ja on vastavalt külm või soe. See on õhumass, mis katab mingisuguse piirkonna.

Annely Adermann (33)
Kuigi Annely Adermann on alates 2006. aasta kevadest TV 3 avalike suhete juht, tunneb ko gu Eesti rahvas teda kui sama kanali ilmaennustuse lugejat. Esimest korda teadustas naine ilma 1997. aasta 1. septembril. “See oli parajasti kooliaasta algus, päike paistis ja mäletan, et lõpetasin prognoosi miski lausega ilusast ilmast ja headest hinnetest. Pärast tuli toonane kolleeg Enn Eesmaa ligi ja märkis, et loominguline lõpp meeldis talle väga ja nii see võikski jääda.” Oma toredate naljakestega ongi Adermann televaatajatele meelde jäänud. Enne ilmateate tegemist töötas Adermann TV3 uudistereporterina. Ta olevat muide ka ainus ilmateadustaja maailmas, kellele kadunud Aleksander ­Tammert on heitjate poolt medali ja karika kinkinud selle eest, et Annely teadustas tähtsate võistluste ajaks hea ilma.
Mis on tsüklon?
Madalrõhkkond.

Liis Lassi ja teisi ilmatüdrukuid vaata “Eesti Ekspressist