Kontserdil esinesid Eesti tuntud solistid koos sümfooniaorkestriga. Tõnis Mägi laulis “Üle müüri” ja “Õhtunägemust”, Hedvig Hanson “Kel on laulud laulda”, Henry Kõrvits esitas “Eile nägin ma Eestimaad”, Jassi Zahharov “Vaiki kui võid”. “Nii vaikseks kõik on jäänud” esitas Maarja-Liis Ilus. Üles astusid ka mõned Ruja liikmed.

Parvlaeval Estonia hukkunud Urmas Alenderi luigelauluks peetavat “Teisel pool vett” tuli ettekandele vaid orkestri esituses, lugu saatsid klipid Ruja kohta. “See lugu on püha ja puutumatu. On lugusid, mida ei saagi lasta kellelgi teisel peale Alenderi laulda,” ütles ETAle kontserdi stsenarist-lavastaja Jüri Nael.

Kui Ruja 1994. aastal Estonia huku järel Linnahallis laeval hukkunud Urmas Alenderi mälestuskontserdi andis, lubas Jaanus Nõgisto, et Ruja ei tule enam kunagi kokku.

Pühapäevane kontsert on meenutus sellest suurepärasest loomingust, mida see bänd lõi ja pakkus aastaid, ütles Nael. “Oleks väga kurb, kui need surematud lood ununeksid. Need lood on kõik hitid, inimesed teavad neid sõnu peast,” lausus ta. Kontsert on kummarduseks Rujale selle eest, mida nad on aastakümneid inimestele meie kultuuripildis pakkunud.

Ruja tuli esimest korda kokku 30 aastat tagasi, ansambli esimene kohtumine oli just laululava all stuudios.