“Loeme ansambli alguseks 2005. aasta veebruari. Tõsi, samanimeline projekt eksisteeris lühikest aega juba ka 2003. aastal, kuid bändina sai kokku tuldud siiski kolm aastat tagasi,” kommenteerib Diskreetse Mango Trio kitarrist Kristjan Pilt ansambli ajaarvamist.

“Kolme viimase aasta sisse langeb umbes poolsada kontserti, mitmeid teleesinemisi, esimese albumi “Prigadi-pragadi” ilmumine, selle eest võidetud Eesti muusikaauhind, uus singel „Hea mees”, positiivne kriitika muusikapressis nii siin- kui sealpool piiri. Tore on, et meie lood on leidnud mahamängimist peale Eesti raadiote ka erinevate muude riikide maailmamuusikasaadetes. Niisiis on, mida tähistada!”

Erikülalisena teeb tuuril kaasa ka Värska folkpunkrokk bänd Zetod. Folkmuusikahuvilistele bänd tutvustamist ei vaja. Bänditegemist alustati juba gümnaasiumis 2003. aastal. Loomingu aluseks on võetud Setu rahvalaulud ja –viisid. Ansambli endi sõnul on palade arranžeerimise eesmärk saavutada energiarikas olemus ning võnkumapanev ja nakatav jõud. Antud on arvukalt kontserte nii kodu- kui välismaal. 2005. aastal ilmunud albumi “Lätsi vällä kaema” eest nomineeriti bänd ka Eesti Muusikaauhinnale Aasta etno-/folkartisti kategoorias. Viljandi ja Tartu kontsertidel kutsuvad Zetod endaga lavale kaasa ka Tsibihärbläseq.

Bändide vahel keerutavad plaatidelt folkrokki DJ-d Andy Si ja Oliver Laanet.

Kontsertid toimuvad:

7. veebruar, Viljandi, Kino Rubiin
Uksed 20.00, pilet 50*/75

8. veebruar, Tallinn, Club Woodstock
Uksed 21.00, pilet 75*/100

9. veebruar, Tartu, Genialistide Klubi
Uksed 21.00, pilet 50*/75

*Soodustus kehtib üliõpilastele