Videokaamera, fotoaparaadi või mobiiltelefoniga saab salvestada toredaid videohetki. Kui filmida näiteks väikevenna õhupalli tõttu püstiseisvaid juukseid, ongi esimene teadusteemaline video tehtud! Suurele Videojahile oodatakse videoid igas vanuses inimestelt.

Avatud pilguga enda ümber vaadates leiab küllaga materjali, millest oma teadusfilmike teha! Algajad võivad eksperimenteerida köögis või kontrollida, kas kõik see, mida koolis õpetatakse, päriselt ka toimib. Edasijõudnud võivad julgelt videole jäädvustada eksperimente, mis tehtud kodus, töökojas, laboris või looduses. Kui peaks tulema idee suurejoonelisest teadusteatri etendusest, siis ka selline video on oodatud.

Suur Videojaht on küll teadusteemaliste videode konkurss, kuid peale loodusteadulikkuse hinnatakse sedagi, kui suurt lõbu valmistas video tegemine autoritele ning millist lusti pakub see vaatajatele.

Esitatava video maksimaalne pikkus on viis minutit ning see tuleb laadida siia. Üks inimene võib konkursile esitada kuni 10 videot.

Kõik Suurele Videojahile saadetud tööd vaatab üle žürii, kuhu kuuluvad nii lugupeetud asjatundjad kui ka filmiinimesed. Välja antakse kolm preemiat: 20000, 10000 ja 5000 krooni, mille võitjad saavad kulutada tehnovidinate soetamisele. On ka eripreemiad: parim loodusseaduse seletus, teravmeelseim tehniline lahendus, kõige andekam ekraniseering ja muidugi ka publikupreemia. Parimad saavad võimaluse osaleda telemängus.