“Väga hea lugemine Lynchi salapära austajaile ja ka neile, kes soovivad vahelduse mõttes vähem kannatada ning rohkem rõõmu tunda,” kommenteerib raamatu tõlkija ja hiljuti autorit intervjueerinud Aigi Vahing.

Lynch jutustab enesesse süvenemisest, ideede tekkimisest kui kalapüügist ning nende ülekandmisest kino- ja teleekraanile ning teistessegi meediumitesse, maalikunsti, muusikasse ja disaini.

Kõikide peatükkide taustaks on selgus, mille Lynch on leidnud mediteerides. “Viha, depressioon ja hingevalu on head elemendid mõnes loos, inimesele mõjuvad need aga hävitavalt; olles viha, depressiooni või murede küüsis, saad vaevalt voodist välja, rääkimata loometööst või headest mõtetest,” kirjutab Lynch ning kirjeldab endasse süvenemise protsessi, mediteerimist, mis on tema loovust ja argielu tugevalt mõjutanud.

Kultusrežissöör David Lynch külastas mullu novembris ka Tallinna, et tutvustada huvilistele transtsendentaalset meditatsiooni, mida ta on praktiseerinud juba üle kolmekümne aasta ja mis on tema loomust oluliselt mõjutanud ning mille positiivset mõju inimese teadvusele ja arengule ta väga kõrgelt hindab.

Filmilavastaja David Lynch, kolmekordne Oscari-nominent, on meie ajastu üks juhtivamaid filmitegijaid. Alates varajastest seitsmekümnendatest kuni tänase päevani on Lynchi populaarsed ja kriitikute heakskiidu leidnud filmid, sh „Eraserhead”, „The Elephant Man”, „Twin Peaks”, „Blue Velvet”, „Mulholland Drive” ja „Inland Empire”, lammutanud seina art-house filmide ja Hollywoodi toodangu vahelt.