Pärast mitmeid nappe kaotusi õnnestus viimaks ometi Venemaal Eurovisiooni lauluvõistlus võita. Dima Bilani esitatud lugu “Believe” kogus 272 punkti, mis andis võistlusel esimese koha.
Dima Bilanile andsid maksimumpunktid Ukraina, Eesti, Läti, Leedu, Valgevene, Iisrael ja Armeenia. 10 punkti anti Venemaa laulule viiel korral ja 8 punkti samuti viiel korral.


Pressikonverentsil rääkis Bilan, et võit on suure ja raske töö tulemus. “Peab uskuma oma tegemistesse ja soovi midagi korda saata, sest alles siis hakkavad asjad liikuma,” kinnitas eurolaulik.

“Belgrad ei saanud eurovisioonivõitu ilusate silmade eest, aga ma olen siin näinud palju ilusaid silmi,” tegi Dima serbia naistele komplimendi.


Bilani sõnul viis teda võiduni usk iseendasse. Ta tänab kõiki poolehoidjaid ja sõnas, et kuigi tumedad jõud üritavad alati vastu töötada, on sel korral õnn olnud nende poolel.

Vaata pilte pressikonverentsist!


Teisele kohale jäi 230 punkti kogunud Ukraina lauljatar Ani Lorak looga “Shady Lady”, mis sai maksimumpunktid vaid ühel korral — Portugalilt. See-eest anti Ukraina loole aga 10 punkti seitsmel korral ja 8 punkti neljal korral.

218 punktiga jäi kolmandale kohale vahepeal liidrina püsinud Kreeka. Kalomira esitatud “Secret Combination” sai maksimumpunktid kuuel korral, 10 punkti anti ühel korral ning 8 punkti viiel korral. Kreekale andsid maksimumpunktid Suurbritannia, Saksa, Albaania, San Marino, Küpros ja Rumeenia.

Eesti andis oma punktid järgmiselt:

12 — Venemaa

10 — Soome

8 — Norra

7 — Läti

6 — Prantsusmaa

5 — Gruusia

4 — Ukraina

3 — Taani

2 — Rootsi

1 — Kreeka

Lauluvõistluse viimasele kohale jäi Inglismaa. Soome, kes oli enne finaalkontserti peaaegu kindel oma võidus, pidi rahulduma 22. kohaga. Loe lugu, kuidas Eestil Eurovisioonil läks SIIT!

Vaata võidulugu!