Otsuse langetas poolinalistidest filmitud promovideote põhjal žürii koosseisus MTV Eesti VJd Martin Veisman ja Piret Järvis ning avalike suhete ja turunduse juht Ingrid Kohtla, MTV Baltikumi talendi- ja muusikamänedžer Vidmantas Čepkauskas, Coca-Cola turundusassistent ja konkursi korraldaja Olga Goretskaja ning brändijuht Monika Rajamäe, Raadio 2 programmijuht Sten Teppan ja muusikajuht Erik Morna, videorežissöör Andžei Matsukevitš ning moekunstnik ja stilist Liisi Eesmaa.

Tegevmuusikutest andsid oma panuse otsuse langetamisse Meelis Meri (Rulers of the Deep) ja Madis Aesma (Ans Andur, Köök, Eliit) ning plaadifirmasid esindas Lauri Liivak (Forwards Records).

Kõigil finaali pääsenud bändidel õnnestus eelnimetatud elemendid oma tutvustavates klippides veenvaks tervikuks sulandada.

Kõige napimalt finaalist välja jäänud noorukesel Keila indiebändil Tonight We’ll Talk About… jäi nii mõnegi žüriiliikme sõnul vaatamata paljulubavale laululoomele ja huvitavale kõlapildile pisut puudu nö lavapauerist ja kuigi hiidlaste rock’n’roll punt Giuseppe Perverdi Big Band rabas just viimasega ning Pärnu alternatiivmetali bändi DefRage puhul pälvis enim tunnustust solisti häälematerjal, ei õnnestunud kummalgi vaatamata võrdlemisi kõrgele punktiskoorile kõiki žüriiliikmeid oma universaalses löögijõus veenda.

MTV Baltikumi talendi- ja muusikamänedžeri Vidmantas Čepkauskase sõnul oli Eesti poolfinalistide valik kõige tugevam ja mitmekülgsem. “Eesti noor rokiskene avaldas muljet oma nüansirikkuse ja julge lähenemisega ning ka demosalvestiste kvaliteet oli üllatavalt heatasemeline. Pole siis ime, et mulluse MTV Euroopa Muusikaauhindade Euroopa Uue heli tiitli näppas just Eesti bänd Bedwetters.”

Muusikaeksperdid on oma sõna öelnud ning alates tänasest algab Soundwave konkursi peavõitja hääletamine. Kõik konkursi veebi www.soundwave.ee kasutajad saavad oma lemmiku poolt hääletada kuni 15. juunini.

Peavõitja kuulutatakse nädala jooksul peale finaalirebimise lõppu.