Eesti Päevaleht Online jätkab suveintervjuude sarjaga, seekord on intervjueeritakvaks Metstölli laulja.

Kuidas Metsatöll oma suviseid esinemispaiku valib? Kas suvekontsertide publik on teistsugune kui talvel?
Egas Metsatöll oma esinemispaiku ei valigi. Tihtipeale on ikka nii, et kutsutakse ja siis lähme ja anname kontserdi. Me ei esine nii tihti, et mingite kontsertide peale loosi peaks tõmbma: sinna lähme ja sinna ei lähe. Publikuga on meil vedanud, et ei teegi eriti vahet suvisel ja talvisel publikul.

Aga kas nende kuulsate “depressiivsete Eesti väikelinnade” publik on teistsugune kui näiteks Tallinna vurledest koosnev kuulajaskond?
Eesti väikelinnade publik on meil ka olnud tohutult hea. Ole sa saartel või täitsa piiri ääres. Kõiki linnu ei tooks eraldi välja, aga tundub et hundiraevu ja terasetuld jagub Eestis igale poole. Eriti kift oli kohtuda Karksi Nuias inimestega, kes olid meid sinna tulnud vaatama Austraaliast ja Inglismaalt!

Kas suvised suuremad esinemised mõjuvad hästi ka plaadimüügile? Ja kui suur probleem piraatlus teie jaoks on?
Piraatlus meid absoluutselt ei huvita. Sellest lahti ei saa ja ei ole mõtet oma närve raista tühja-tähja peale. See on ju kinni ikkagi inimese südametunnistuses, kas ta toetab artisti kes talle meeldib või ei. Ahjaa — Kadaka turult ju kunagi leidsime enda piraatplaadi. Tegelt oli ülev tunne. Keegi nägi hullult vaeva, et oma versioon välja lasta!

Ja viimaseks: suviselt ja kergetooniliselt: Millega sa muusika-ja töövälisel ajal tegeled?
Praegu ongi töö ja ega rohkem polegi midagi öelda. Kontserte on sel suvel vähe — kevadel oli ju Iivakivi tuur — ja tööd normaalselt. Vabal ajal üritan oma sõpradega nii palju läbi käia kui saab ja mööda Eestit ringi uhada.

Järgmine kontsert:
Metsatölli järgmine kontsert toimub 2. augustil Võrus, kus hundiraevu mehed esinevad Summerfest Offroadil.