1928. aastal Pärnus sündinud Virve Köster on teinud muusikat nii kaua, kui ta mäletab.

“Kui vana ma olin ja millest mu esimene laul rääkis, ma ei tea,” räägib Virve. “Seda mäletan, et ühtäkki olid sõnad keelel ja viis meelel, haarasin laste koolivihiku ja panin jutiga kirja.”

Tänaseks on Virve kirjutanud üle 400 rahvaliku laulu, millest kuulsaim on kahtlemata 1984. aastal kirjutatud ja kohe rahva südamed vallutanud “Mere pidu”, mis on Kukerpillide repertuaaris. Nooti Virve küll ei mõista, kuid ju ta on siis lihtsalt loomulikult andekas.

“Mu peakolu on kui kompuuter, mis kõik üles tähendab, et kui vaja, siis vajuta nuppu ning sõnad ja viis kargavad keelele,” on Virve Köster öelnud. “Mulle aitab, kui võtan vihiku ja loen salmist esimese rea ning viis tulebki meelde.”

Kuigi Järsumäe Virve on esinenud aegade jooksul nii Norras, Rootsis, Soomes, Moskvas, Leedus, kui ka Lätis, ei ole ta veel eluski käinud üle-eestilisel tuuril.

Viies Eestimaa kohas tulevad esitusele kõik Virve läbi aegade parimad hitid. 30. juulil näb Virve Köstrit Hiiumaal Sõru paadikuuris, 31. juulil Haapsalu piiskopilinnuses, 1. augustil Pärnu Vallikäärus, 2. augustil Tartus Antoniuse õuel ning 3. augustil Võru kultuurimaja Kannel õuel.