Ilma irooniata nimetataksegi Smithi sageli Hollywoodi kõige kõvemaks töömeheks, kes on tõendanud, et olgu žanr milline tahes — viimasest ajast näiteks teadusfantastiline thriller “I Am Legend” või mahlakas draama “The Pursuit of Happyness” –, ikka suudab ta publiku kinno tuua, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Lisaks kopsakale aastateenistusele võib Smith enda arvele kirjutada ka ühe rekordi, sest tänu sellesuvise filmi “Hancock” kommertsedule on Smithist saanud Hollywoodi ajaloos esimene näitleja, kelle kaheksa järjestikust filmi on igaüks andnud üle saja miljoni dollari piletitulu.

Teisel kohal on oma 72 miljoni dollarini ulatunud sissetulekuga “Kariibi mere piraatide” staar Johnny Depp, kes kõigub oma näitlejatöödes täieliku kommertsi ja kunstilisemate etteastete vahel. Pärast kolme piraadifilmi kapten Jack Sparrow’na astus ta üles sarimõrvarina muusikalis “Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street”. Erinevalt Disney stuudiole 2,76 miljardit sisse toonud piraadisaagast ei löönud see just kassarekordeid, küll aga pälvis Depp Oscari-nominatsiooni.

55 miljoni dollariga kolmas-neljas on Eddie Murphy tänu mitmele peresõbralikule hittfilmile. Tuntud moondumismeister näitas kord taas oma laia haaret, astudes eri moel üles nii animafilmis (“Shrek”), komöödias (“Norbit”) kui ka muusikalis (“Dreamgirls”). Viimati nimetatu eest kandideeris ta parima kõrvalosatäitja Oscarile.

Kui nüüd aga pöörata pilt pea peale ehk vaadata seda, kes on näitlejad, kes toovad hoopis filmistuudiotele rohkem sisse, siis parim valik oleks Vince Vaughn. Forbes arvutas välja, et iga talle filmides “The Break-up”, “Wedding Crashers” ja “Dodgeball” mängimise eest makstud dollari kohta teenis stuudio 14,73 dollarit tagasi. Vähemalt seni on Vaughni honorarid olnud suhteliselt väikesed ja nimetatud filmid tehti samuti väikese eelarvega, kuid kogusid üle maailma suurt piletitulu, selgitas ajakiri.

Forbesi arvestuse kohaselt teenisid Hollywoodi kümme enim kinni makstud meesnäitlejat aasta jooksul kokku kaks korda rohkem kui samaväärsed naisnäitlejad. Ehk siis dollarites 487 miljonit meestele ja 244,5 miljonit naistele.

Naiste tippu, segaarvestuses aga nelja meesnäitleja järel viiendale kohale platseerus 50 miljoni dollariga Cameron Diaz, kelle saavutus on seda suurem, et sel aastal oli tema ainus film “What Happens in Vegas” ja mullusest läks arvesse kaasalöömine “Shrekis”.

Pika vahega järgnes Keira Knightley 32 miljoniga. Kolmandale kohale tõusis Jennifer Aniston 27 miljoniga, edestades tublisti Angelina Joliet, kes sai parajasti Prantsusmaal Nice’i haiglas maha kaksikutega, isaks Anistoni ekskaasa Brad Pitt. Jolie panus kasvanud pere eelarvesse oli aastaga 14 miljonit.