Politsei sai teate, et Ülase tänaval on treilerist varastatud kitarr ja muusikariistad.

“Augusti alguses tegid Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude talituse töötajad kindlaks arvatava kahtlusaluse, kelle käest saadi kätte ka varastatud esemed. Kahtlusaluseni jõuti läbi teise varguse uurimise,” rääkis Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude talituse vanemkomissar Jan Lants varastatud asjade leidmisest Publikule.

“Juhtum on heaks näiteks, et eduka lahenduse toob probleemipõhine uurimine.
See tähendab, et kriminaalpolitseinikud suudavad näha võimalikke seoseid erinevate kuritegude vahel ning pahatihti on nii, et ühe kuriteo tagant ilmneb veel teisi.
Varaste puhul on varastamine harva ühekordne tegevus. See tähendab, et politsei püstitab erinevaid uurimisversioone ka kindla isiku suhtes, mis kuritegusid uurides võivadki viia tõenditeni, et isik, keda kahtlustatakse ühes kuriteos, on neid toime pannud üsna mitu,” lisas ta.

Põhja ringkonnaprokuratuur tunnistas kuriteos kahtlustatavaks 26-aastase meesterahva ja tänaseks on politsei kannatanule varastatud esemed tagastanud.

Hendrik Sal-Salleril on õnnetult alanud ja hästi lõppenud juhtumi üle hea meel.
“Poleks uskunudki, et neid asju enam näeme. Ma pole Eesti politseist kunagi kehvasti arvanud, kuid nüüd arvan nende tööst ja tegemistest veelgi paremini,” rääkis Sal-Saller.

Varastatud kraami koguväärtus oli Hendriku sõnul 30 000 — 40 000 krooni ringis.

“Õiglus valitseb! Tänan Eesti politseid hea töö eest,” lisas ta.