Meenutan vahel heldimusega oma ekselukaaslast, seda keskealist portugali playboyd, kellele ei meeldinud paksud naised. I hate fat, Irja, ütles ta mulle, kui õhtusöögilauas murelikult mu suutäisi luges, don’t ever get fat, meenutab sekskolumnist Irja Tähismaa Naistemaailmas oma eksboyfriendi manitsusi.

Aga pikapeale hakkas mu kaal kasvama. Ühe kilo kaupa, kuni ma olin, khm, viis kilo raskem kui me tutvuse alguses.

Portugallasel ei jäänud see muidugi märkamata. Kord, kui rattaga sõitsime, tegi ta mulle märkuse, et mu sääremarjad on liiga paksud. Aga see polnud veel kõik!

Kui koju jõudsime, siis otsis Joao sahtlist mõõdulindi ning mõõtis mu sääremarjade, reite, pepu ja keskkoha jämeduse ära. Olin keeletu, aga lasin sel sündida, sest uskusin siis veel, et tähtsaim on oma mehele meeldida, maksku mis maksab.

Joao otsustas mõõtmistulemuste põhjal, et ma olen vähemasti viis kilo juurde võtnud ning keelas mul enne magamaminekut snäkkida.

Ega meie seksuaalelu Joaoga polnud juba algusest peale eriti kiita ja kuna meie seksuaalelu oli nagu oli, siis mul tekkis stress.

Ja seda stressi hakkasin ma lämmatama rahustiga Diazepan. Selle ravimi söömine tegi mind päeval uniseks ning öösel ärksaks. Ja kuna ma olin öösel ärgas nagu duracelli jänes ja mul oli igav, siis ma sisustasin oma aega külmkapireididega.

Ja kuna ma öösel sõin ja sagedasti midagi magusat, sest magus teeb tuju heaks, siis ma võtsin muidugi mõned kilod juurde ja mu sääremarjad, reied, pepu ja keskkoht läksid jämedamaks. Ja kuna kõik needsamused jämedamaks läksid, siis Joao, kes leidis, et tema naine peab olema nii peenike kui modell Fashion TVs, hakkas mulle mu keha pärast etteheiteid tegema. Ja need etteheited viisid mul selle vähesegi seksiisu ära, mis mul enne oli.

Minu olukord lahenes nii, et leidsin endale hoopis uue mehe, kellega mul on juba kolmandat aastat mõnus seksida, ning Portugalis juurde võetud viis lisakilo on kadunud kui imeväel. Easy!

Mis ei tähenda muidugi seda, et kui ma peaks lähiajal viis lisakilo juurde võtma, siis mu mees ei peaks mind sest hoolimata palavalt edasi armastama. Sest armastus on kõikvõimas. Või mis?