Endine keskkriminaalpolitsei juht Andres Anvelt usub, et ameeriklaste “maast — madalast” värbamistaktika võib olla üsnagi tõhus, kirjutab portaal

“Põhjused selleks on väga lihtsad — Ameerika seisab esirinnas ülemaailmses võitluses terrorismi, separatismi, organiseeritud kuritegevuse, rahapesu ja muude negatiivsete globaalsete ilmingutega,” selgitab Anvelt.

“Samas on aga kvaliteetne ressurss selleks, et kõigi eriteenistuste inimvajadusi katta, puudulik. USA-s on ligi 60 erinevat föderaalset eriteenistust FBI-st CIA-ni (s.h. ka NSA). Kõik nad tahavad endale parimaid ja tugevamaid spetsialiste,” räägib Anvelt.

Anvelt peab eriteenistuste seisukohast paremiks ameerikalikku „maast madalast” — õppimismeetodit, et eriteenistused saaksid juba varakult jälgida inimeste oskuste ja võimete arengut.

Kui laps satub NSA kodulehel mõnd mängu mängima, jääb tema arvuti IP-aadress ning sellest tulenevalt ka isikuandmed alatiseks julgeolekuteenistuse serverisse.

“Ja nii astubki ühel päeval näiteks NSA värbamisametnik juba suureks saanud „lapse” ukse taha ja teeb ettepaneku tööle tulla,” seletab Anvelt lahti NSA värbamistaktika.

Mitte vähetähtis laste mängulisel kaasamisel on kindlasti asjaolu, et erinevate põnevate spiooni- ja kodeerimismängude kaudu saab lapsesse märkamatult patriotismi sisendada, kujundada tema kujutluses pilt vaenlasest ja toota riigile kuulekaid ja tublisid alamaid. NSA propageerib laste seas krüptoloogiat ja soovitab neil kasutada seda oma sõpradele “salajaste” teadete saatmiseks ja teiste krüpeeritud kirjade avamiseks.

Lastele õpetatakse, kui oluline on Ameerika Ühendriikide jaoks NSA ja kui seda poleks, siis head onud ja tädid ei saaks kunagi teada, mida pahad planeerivad. Lisaks sellele annavad kodulehe tegijad lastele märku, et just nendest võiks saada järgmise generatsiooni Ameerika Ühendriikide välis- ja vastuluuretegelased.

Nii et olge valvel — võimalik, et ühel päeval saab teie lapsest välisluuraja ja tõenäoliselt juhtus see tänu sellele, et ta sattus mängudelehele http://www.nsa.gov/kids/