Etnoloog Aimar Ventsel on Siberi risti-põiki läbi käinud ja teab sealsest elust rääkida mõndagi huvitavat.

Saatekuulaja saab teada, mis elu tänapäeval Siberis elatakse, mida näiteks Jakuutias teha ja milliseid müstilisi paiku külastada võiks.

Juttu tuleb šamaanidest ja nõidadest, kohalikest kommetest ja köögist — sealsed delikatessid on näiteks värske kalamari ja põdra luuüdi, silmad ja munad. Juttu tuleb ka underground muusika-skenest ja elavast klubikultuurist, loomulikult kuuleb palju põnevat muusikat. Samal ajal on “Reisipalaviku” lennunõuandjal Krister Kivil (pildil) käsil suurejooneline rännak — ümbermaailmareis!

Kuu aja jooksul läbib ta kümme riiki: Jordaania, India, Tai, Hiina, USA, Mehhiko, Panama, Costa Rica, Honduras. Samuti plaanib külastada kolmekümmet linna, nende seast põnevaimad — Merida ja Mexico City Mehhikos, San Juan Puerto Ricos ja Hondurase pealinn Tegucigalpa. “Minu ümbermaailmareisi eesmärgiks on hankida inspiratsiooni ja elavdada oma väheste säästude kulutamisega maailmamajandust,” räägib Krister Kivi oma rännaku ajenditest ning kommenteerib hetkeolukorda: “Olen jõudnud Bangkokki ja mõtlen parasjagu, kas India õnnestus läbida malaariasääsega kohtumata või mitte.”

Inspireerimaks samalaadsetele julgustükkidele hoiab “Reisipalavik” kuulajaid Krister Kivi ümbermaailmareisiga kursis ja annab igal pühapäeval väikese ülevaate, kuidas rännak kulgeb.

“Reisipalavik” on Raadio 2-e eetris igal pühapäeval kell 14, kordus järgmisel laupäeval kell 15 ja varaseimaid seiklusi saab kuulata internetist www.r2.ee/reisipalavik.