Tallinna Linnateatri avalike suhete juht Kristiina Garancis ütles Päevaleht Online’ile, et Tallinna linnavalitsuse otsusega kaotati teatrikülastajatele sooduspilet septembri alguses.

Teatrikülastajad peavad nüüd endise 25 krooni asemel maksma nagu kõik vanalinnas parkijad 75 krooni tunni eest või otsima parkimiskoha teatrist kaugemal. Galancis ütles, et parkida saab Tuukri ja Suurtüki tänaval ning Balti jaamas, kus parkimine on alates kella seitsmest tasuta.

Septembri algusega lükkas Linnateater ka etenduste algusaja edasi ning nüüd algavad etendused kella kuue asemel kell seitse. Galancise sõnul muudab soodustuse kaotamine olukorra ebamugavamaks, kuid ta lisas, et teatri ees polegi kuigi palju parkimiskohti.

"Ajad on muutunud," rääkis Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo. "Linnateater töötab korralikult, kaks kuud ette on saalid broneeritud."

Harjo sõnul põhjendas ta teatrile, miks soodustus on ebaõiglane. "Tahame kaitsta vanalinna mootorsõidukite eest, see oli põhjus, miks sel aastal sellest kõigest keeldusime."

Tallinna Linnateater oli ainuke, kes üldse taolist soodustust sai kasutada.