“Ma ei tahtnud olla ülbik,” ütles Kuivastu sadamas kümnete praami oodanud autojuhtide ees praamile trüginud Maire Aunaste. “Palun kõigi käest vabandust.”

Pühapäeval Saaremaal raamatusõpradega kohtumas käinud Aunaste sattus piinlikku olukorda õhtu hakul, kui avastas, et suuremad praamid tormise ilma tõttu ei sõida ja et vaatamata kella neljasele broneeringule ei ole tal lootustki sel ajal laevale saada, sest broneeringute järjekord oli ligi kaks kilomeetrit pikk, kirjutab Oma Saar.

“Ütlen ausalt, mul oli vaja kell seitse Tallinnas olla, sest samal ajal algas televiisoris mu lapse saade,” rääkis Aunaste. Teletähe väitel helistas ta suures mures Kuressaares lugejatega kohtumise organiseerinud naisele, kes lubas Aunaste esimesele väljuvale praamile aidata.

“Ühel hetkel helistas ta mulle tagasi ja rääkis, et on saja inimese kaudu lõpuks laevakompanii inimestega kokku leppinud. Et ma pean praamile võimalikult lähedale sõitma, piletikontrollijale oma auto numbri ütlema ning kõik saab korda,” kirjeldas Aunaste.

“Nii ma tegingi ja kui sinna oli jäänud vahest ehk ruumi kolmele autole, siis uppuja haarab ju õlekõrrest, ja nii ma sõitsingi praamile ning parkisin oma auto porilombi suurusele vabale kohale,” kirjeldas teletäht.

Seepeale astus Aunaste juurde laevameeskonna liige, kes küsinud kurjalt, et kas naine sellist kuulsust tahabki ja käskinud Aunastel kohe selle praami pealt maha sõita.

“Teate, ma olin otsekui šokiseisundis, värisesin üle keha ja ei olnud suuteline maha tagurdama,” rääkis Aunaste. “Ütlesin, et palun väga, kui tahate, võite mind koos autoga praamilt maha tõsta, kuid mina ise ei tagurda siit kuhugi.”

“Saate aru, ma olin paanikas. Tulin kolmeks tunniks Saaremaale ja äkitselt oli oht, et võin sinna jääda kaheks päevaks,” selgitas Aunaste.