Müügitabeli teisel kohal on Mari Tarand „Ajapildi sees. Lapsepõlv Juhaniga“

Raamatu peategelaseks on noor Juhan Viiding, nagu teda on näinud ja mäletab õde Mari Tarand. Autor on teadlikult vältinud materjali kogumist kaugemalt, Juhani sõprade ja teekaaslaste suust, mistõttu on tegemist väga isikliku elulooga, pigem mälestusteraamatuga.

Kirjutatud on perest ja kodust, pinnasest, kus tulevane luuletaja kasvas.

Pereliikmete ja seega raamatu tegelaste hulka kuulub ka kirjandus — luule. See on ühendanud, tuge andnud nii kirjutajatele kui nende lugejatele.

  • 3. Gunnar Press „Peking 2008.XXIX suveolümpiamängud“, Ajakirjade Kirjastus 2008
    Traditsiooniline olümpiat kokkuvõttev raamat, mis järgib parimaid olümpiaraamatute traditsioone, tuues lugejani sügavamad emotsioonid ja põhjalikumad kommentaarid, kui seda võimaldavad operatiivsed meediakanalid OM-i ajal.

  • 4. Rhonda Byrne „Saladus“, Pilgrim 2008
    Eelmisel aastal kogu maailmas raamatumüügi edetabelite vallutaja! Sa hoiad oma käes Suurt Saladust…
    Seda sajanditevanust Saladust on põlvest põlve edasi antud, ihaldatud, peidetud, kaotatud, varastatud ja tohutute rahasummade eest ostetud.
    Seda teadsid nii mõnedki ajaloo suurkujud: Platon, Galileo Galilei, Beethoven, Edison, Carnegie, Einstein ja paljud teised leiutajad, teoloogid, teadlased ja suured mõtlejad. Nüüd avalikustatakse Saladus kogu maailmale. „Saladusest õppides saad teada, kuidas sa võid olla keegi, kes sa olla tahad; saada kellekski, kelleks sa tahad saada, või teha seda, mida iganes sa tahad teha. Sa saad teada, kes sa tegelikult oled. Saad teada tõelisest hiilgusest, mis sind elus ees ootab.”

  • 5. Rex Stout „Lõplik järeldus“, Elmatar 2008
    Nero Wolfe usub mõnda aega tõsimeeli, et ajalehte kuulutuse panemisest piisab roima ärahoidmiseks. Töötegemisele alati orhideesid ja kokakunsti eelistava Wolfe’i seisukohast toob loo algus talle niisiis ideaalse juhtumi: tunnike tööd, priske honorar, ja võibki tagasi kasvuhoonesse siirduda. siin teeb suur detektiiv aga valearvestuse.
    Juhtum ei piirdu sugugi ühe roimaga ning Wolfe leaib end heitliku meelega klientide, tõredate seadusesilmade ning omaenese palgatud abilise tüütust saginast.
    Sunnituna seeläbi üheks ööks lausa naabri juurde pakku hiilima, peab ta kodurahu taastamiseks tegema seda, mida ikka — paljastama kurjategija.

  • 6. Maire Aunaste „Viis aastat peidus“, Ajakirjade Kirjastus 2008
    Äärmuslikult avameelne raamat Eesti ühe tuntuima telesaatejuhi elust Ameerika Ühendriikides. Mida tegelikult tähendab illegaalne elu, kui sul pole ametlikku elamis- ja tööluba?
    Kuidas tuleb igapäevase leiva hankimisega toime naine, kes oli kodumaal esimese suurusjärgu täht, kuid nüüd vaid nimeta ja näota esmaste inimõigusteta võõrtööline?
    ”Pärast neid kogemusi tean, et enam pole midagi, mis suudaks mind alandada,” ütleb autor ise.

  • 7. Paulo Coelho „Brida“, Pilgrim 2008
    „Brida” on Paulo Coelho kolmas romaan, mille ta pani kirja üsna pea pärast „Alkeemikut”.
    See on raamat vabadusest. Lugu jutustab noorest naisest, kes süüvib nõiakunsti ja erinevate maagiatraditsioonide kogemuste omandamisse.

  • 8. Lennart Meri „Hõbevalge“, Eesti Päevaleht 2008
    Keel on võimas realiteet ja keelesugulus äratab tugevaid tundeid. Suviti rändavad meie kunstnikud, heliloojad ja kirjanikud itta, otsekui oleksid nad sinna maha unustanud miskit, mida homme tingimata vaja läheb.

  • 9. Enno Tammer „Nõukogude piir ja lukus elu“, Tammerraamat 2008
    Kui ma lõpuks pärast pikemat pausi jõudsin taas kolmanda nõuka-raamatu pooleliolevate tekstijuppide juurde, märkasin järjepidevamalt ja süvenenumalt töötades, kui paeluv on alateema “Minu esimene välisreis”.
    Mida rohkem see alateema mind aga paelus, seda enam koorus minu jaoks nähtavamaks suurem märksõna — (nõukogude) piir. Selle märksõna külge annab pookida tähendusrikkaid lisandeid ja seoseid. Piir ees. Üle piiri. Piiri taga. Raamat “Nõukogude piir ja lukus elu” avab need tähendusrikkad seosed.

  • 10. Angeelika Kang „Pirukad 2“, Ajakirjade Kirjastus 2008
    Sarjas ”100 rooga” ilmunud enimmüüdud raamatu järg samadelt autoritelt.