“Kuna siinne kultuurikeskkond on väga erinev kõigest, mida varem näinud olen, siis oma esimeses loos teile, toredad Eesti inimesed, pakun killukesi Tai religioonist,” kirjutab Triin Pilt portaalis
.

“Mõne aja eest lõppes Tai inimestele aasta kõige tähtsam usuga seotud sündmus — Phuketi taimetoitlaste festival, mis kujutab endast midagi sarnast, nagu kristlaste jaoks on paastuaeg.”

“Viimaste paastuaeg on rahulik: lihtsalt ei sööda liha, ei tarbita alkoholi ja ei seksita teatud perioodi jooksul. Budistide paastuaeg on aga võimas vaatepilt ja kogemus ka kõrvaltvaatajale nagu mina!”

“Kümne päeva jooksul toimub erinevates hiina templites (kuna sealt see traditsioon üle võetud on) mida kõike: jumalate kummardamine, tulel kõndimine, žiletitera sarnastest asjakestest tehtud redelitel ronimine ja teravate esemete näost läbi torkamine,” kirjeldab Triin.

“Kui hõõguv söeväli silendatud, rahvas ilutulestiku ja paljutõotava muusikaga ärevaks aetud, saabuvad platsile aasta aega ette valmistatud inimesed, kes läbi tulel kõndimise puhastavad oma vaimu, keha ja saavad taas vooruslikuks. Ühesõnaga puhtaks ja süütuks nagu beebi, kes pole iialgi maailmale kurja teinud.”

“Tuleväljalt üle joostes karjuvad mehed ja naised midagi hirmsa häälega. Nägin neid ise meetri kauguselt, paistis nagu oleksid nad transis.Lisaks olin ma enam kui sada protsenti kindel, et nad tarbivad sel päeval ka mingit laadi narkootikume, nad nägid lihtsalt nii hullud välja,” on Triin nähtust hämmingus.

“Uurisin hiljem asja ja mulle vannuti, et ei tarbi nad midagi. Ei tea, veider igal juhul. Ehk on nad lihtsalt tõesti nii tugevalt usklikud, et lähevadki tegevusest ja mõttetööst transsi?” küsib trendikas sekspomm.

Triin Pildi pildiseeriat kuumast Taist vaata siit.