“Vaatasin televiisorist intervjuusid, mida õnnelik Jaan Kanter kodumaja juurest Vigalast poja võidu puhul andis. Minul on professionaalne silm sedasi timmitud, et näen kõikjal maailmas, kuhu vähegi reisin või vaatan, aina katuseid. Ja Gerdi lapsepõlvekodu katust vaadates mõtlesin: kui papa Jaani poleks, ei oleks ka see ketas kuhugi lennanud,” jutustab Eesti katusemeistrite firma Olly OÜ peremees Erik Konno Publikule.

“Teeme kõiki võimalikke profiile ja valtsitöid, nii et tuleval nädalal saab auväärt Jaan olümpiavõidu hällile täpselt sellise mütsi, nagu talle meeldib!”

Nimelt kingib Jõgevamaalt Kassinurmelt kingib olümpiavõitja Gerd Kanteri isa Jaanile uue katuse.

Katusetehase peremees Erik Konno ütleb: “Olümpiavõidu eest saab noor Kanter küll preemiaid ja autasusid, aga tema teenitu tuleb investeerida uutesse võitudesse ja lastesse.”

“Rahvuskangelasi kasvatanud lapsevanemate tänamine on teiste eestlaste kohus. Igaüks tehku oma kummardus nende vahendite ja oskustega, mis temal on,” kinnitab Konno.

Omal algatusel katuse kinkinud Erik Konno nendib, et isasid peab praegusel jahedal ja karmil ajal oluliselt rohkem meeles pidama kui varem.

“Järjepidevus annab sooja. Nii hingele kui isamaale — kus läheksid paljud asjad paremini, kui inimesed toodaksid ja meisterdaksid, ehitaksid ja rajaksid. Mitte ei panustaks üksnes müügile ja vahendamisele.”

Katusemeistrite pealik Erik Konno kinnitab, et Jaan Kanterile kingitavat katust hakatakse paigaldama esmaspäeval 27. oktoobril ning kui ilm vähegi lubab, valmib katus, mille paigaldamisele lisandub korstna kohendamine ja vihmaveesüsteemide meisterdamine, nädal enne isadepäeva.

Kui olümpiavõitja 9. novembril Vigalasse oma taadile külla läheb, tervitab Kassinurme hiie kõrvalt kohale sõitnud katus ühtlasi teda kui loodetavat tulevast isa.