Nii märkis vastüllitatud DVD projekti loovjuht Sten Saluveer. Esmaspäeva õhtul klubis Marat toimunud DVD esitluspeol oli näha reklaamfilmiga seotud inimesi: Linnar Priimägi, Peeter Oja, Mart Juur, Andrus Kivirähk, Priit Aimla ja paljud teised.

Omaaegsetest modellidest oli näha Kätlin Maranit, aga Anu Saagimit polnud kuuldavasti kutsutudki!

Vaata videost, mida rääkisid asjast vanameister Harry Egipt, koomik Mart Juur ja operaator Kristjan Svirgsden.

Harry Egipti telereklaamid saavutasid omaaegsel Türi reklaamfilmifestivalil neli aastat järjest esikoha. Tema suitsetamisvastane klipp „Noor suitsetaja” valiti 1990. aastal Moskva reklaamfilmifestivalil kolme parima hulka. Sama reklaamfilm osales ka 1991. aastal Cannes’i reklaamfilmifestivalil. Lisaks on tema filmide katkendid leidnud tee stuudio Twentieth Century Fox täispikka filmi „Borat — kultuurialased õppetunnid Ameerikast abiks suursuguse Kasahstani riigi ülesehitamisel”.

Harry Egipti loodud reklaamfilme võib pidada enamjaolt ühe mehe projektideks, kuna ta on ise olnud nii idee autor kui ka režissöör, valinud ise näitlejad, võttemeeskonna ning vastutanud kogu filmi tootmise eest. Tema reklaamfilme iseloomustab täiesti unikaalne, n-ö egiptilik stilistika, mis kasutab originaalset ideed, kiiret montaaži, originaallaule ja muusikat ning ka kauneid modelle.

Harry Egipti reklaamfilmides on üles astunud Annely Peebo, Ivo Linna, Jüri Krjukov, Hendrik Toompere seenior, Mati Nuude, Kare Kauks, Egon Nuter, Kätlin Maran, Ingrid Nigola, Carmen Mikiver, Eha Urbsalu, Toomas Urb, Tiina Jantson, Ly Ranne, Peeter Kaljumäe, Ewe Kaselaan, Anu Saagim jpt. Lauludele on kirjutanud originaaltekste Ott Arder, Priit Aimla, Jüri Leesment ja originaalmuusikat Margus Kappel, Alo Mattiisen, Tõnu Naissoo, Peeter Vähi jt.

Peale reklaamfilmide sisaldab DVD-kogumik intervjuusid 46 teemasse otseselt puutuva või mittepuutuva isikuga. Möödunud aegu meenutavad ja loovad seoseid tänapäevaga Heinz Valk, Igor Gräzin, Marek Reinaas, Ivo Linna, Kaisa Oja, Peeter Volkonski, Mart Juur, Peeter Oja, Jaanus Nõgisto, Sven Kivisildnik, Tamara Lossmann, Kai Saar, Tiina Talumees, Hardi Volmer, Reet Krieger, Erich Krieger, Kadi Sizask jpt. Plaadiga kaasas olevast trükisest saab lugeda Harry Egipti loomingu lühitutvustust.

OLULISI FAKTE - DVD sisaldab 84 reklaamfilmi, mille idee autor ja režissöör on Harry Egipt. - Reklaamfilmide vahele on põimitud arvamusi 46 kommenteerijalt. - Reklaamfilmide ja intervjuude kogupikkus on 107 minutit. - Reklaamfilmid on varustatud eesti- ja ingliskeelsete subtiitritega. - Reklaamfilmides kõlavad värsid ning tekstid on inglise keelde tõlkinud Doris Kareva ja Krista Mits. - Uued fonogrammid on laulnud sisse Uku Suviste, Lauri Liiv ja Ewert Sundja. - DVD tegemiseks kulus 11 kuud. - DVD produtsent on Hanno Egipt, režissöör Harry Egipt.